Mainos

Applen designjohtaja lyötiin ritariksi

Applen designjohtajalle Jonathan Ivelle on myönnetty ritarin arvonimi. Ive on ollut aivot Applen monen merkittävän tuotteen takana viimeisten viidentoista vuoden aikana.

Ive voi nyt kutsua itseään Sir Jonathaniksi. Hänen tittelinsä on kokonaisuudessaan "Knight Commander of the British Empire" (KBE). Asiasta kerrotaan Britannian yleisradion BBC:n teknologiasivuilla. Ive saa tunnustusta jo toistamiseen, sillä vuonna 2005 hän sai arvonimen "Commander of the British Empire" (CBE).

Ive on saanut ylistystä muodon ja toiminnan tiukasta liitoksesta esimerkiksi iPhone-älypuhelimessa ja iPod-soittimessa. Ive aloitti työnsä Applella vuonna 1992. Hän toteaa olevansa äärimmäisen innostunut uudesta arvonimestään ja samalla "nöyrä ja vilpittömästi kiitollinen".

Iven menestyksen takana kerrotaan olevan hänen läheinen suhteensa yhtiön edesmenneeseen johtajaan Steve Jobsiin.

- Hän on työskennellyt Applella 19 vuotta ja rakensi siinä ajassa harvinaislaatuisen suhteen, toteaa The Design Museumin johtaja Deyan Sudjic.

Jobs on kuvannut Ivea "henkiseksi kumppanikseen" elämänkerrassaan. Iven kerrotaan kuitenkin myös pahoittaneen mielensä, kun Jobs otti itselleen kunnian suunnittelutiimin oivalluksista.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.