Mainos

Apple tahkosi jättituloksen

Teknologiayhtiö Apple kertoo tehneensä ennätystuloksen loka-joulukuussa. Yhtiö tahkosi 10 miljardin euron liikevoiton tilikautensa ensimmäisellä neljänneksellä. Myös Applen liikevaihto oli ennätyssuuri, noin 35 miljardia euroa.

Applen hittituotteiden iPhone-matkapuhelimien ja iPad-taulutietokoneiden myynti yli kaksinkertaistui viime vuodesta. iPhoneja yhtiö myi yli 37 miljoonaa ja iPadeja noin 15,5 miljoonaa kappaletta.

Myös tietokoneiden myynti kasvoi neljänneksellä. Niitä Apple myi 5,2 miljoonaa. Sen sijaan iPodien eli musiikkisoittimien myynti hiipui Applen osavuosikatsauksen mukaan yli viidenneksellä. Niitä yhtiö myi yli 15 miljoonaa kappaletta.

Applen älypuhelimien myynnin voimakas kasvu viittaa siihen, että yhtiö kasvatti markkinaosuuttaan viime vuoden viimeisellä neljänneksellä. Koko alan vertailulukuja ei vielä ole käytettävissä. Edellisellä vuosineljänneksellä maailman älypuhelinten markkinat kasvoivat markkinatutkija IDC:n mukaan 42,6 prosenttia.

Nokian tulos huomenna

Applen tulos ja huimat myyntiluvut ylittivät analyytikkojen ennustukset. Esimerkiksi liikevaihto oli selvästi suurempi kuin Wall Streetillä oli ennustettu. Applen katsauksessa ei arvioitu yhtiön markkinaosuuksia tai kokonaismarkkinoiden kehitystä. Yhtiö ennusti toisen vuosineljänneksen sujuvan analyytikkojen arvioita paremmin.

Apple oli kolmannella vuosineljänneksellä maailman toiseksi suurin älypuhelimien valmistaja ja neljänneksi suurin matkapuhelinyhtiö. Älypuhelimien markkinajohtaja Samsung myi IDC:n mukaan heinä-elokuussa miltei 24 miljoonaa älypuhelinta ja Apple yli 17 miljoonaa puhelinta. Nokia myi kolmannella neljänneksellä hieman alle 17 miljoonaa älypuhelinta ja HTC lähes 13 miljoonaa.

Nokia oli kolmannella neljänneksellä edelleen suurin matkapuhelinyhtiö. Se myi markkinatutkija Gartnerin mukaan yli 105 miljoonaa matkapuhelinta. Nokian markkinaosuus laski vajaaseen 24 prosenttiin. Samsung myi kolmannella neljänneksellä vajaat 79 miljoonaa matkapuhelinta. LG myi 21 miljoonaa, Apple reilut 17 miljoonaa ja ZTE hieman yli 14 miljoonaa matkapuhelinta.

Nokia julkistaa vuoden 2011 tulostietonsa huomenna.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.