Apocalyptica avasi Suomen puheenjohtajuuskauden

Brysselin keskustorilla pidettyyn konserttiin oli hienossa säässä saapunut arvioiden mukaan ainakin 5000 katsojaa.

Apocalyptican ilmainen ulkoilmakonsertti avasi Suomen EU-puheenjohtajuuskauden Brysselin keskustan maineikkaalla keskustorilla Grand Placella. Yhtyeen sellot alkoivat soida iltamyöhällä, jotta torille saatiin riittävän pimeä tunnelma.

Keskustorille oli hienossa säässä saapunut arvioiden mukaan ainakin 5000 katsojaa. Esitystä seurasi niin paljon väkeä, ettei tyhjää tilaa torille jäänyt kuin himpun verran.

- Todella mahtava show. Kun saavuimme paikalle tunti ennen konsertin alkua, niin koko lavan edusta oli täynnä faneja, kiteytti Suomen EU-edustuston lehdistöavustaja Leena Rasinperä.

Kun Apocalyptica julkaisi ensimmäisen levynsä kymmenen vuotta sitten, hevin ja klassisten istrumenttien yhdistelmä herätti ansaittua huomiota. Nyt sellon varressa soittaviin hevimiehiin Eicca Toppiseen, Paavo Lotjoseen ja Perttu Kivilaaksoon on jo totuttu, myös maailmalla.

Harva tietää, että vain viisi prosenttia yhtyeen keikoista kohdistuu kotimaahan. Vuonna 1993 perustetun yhtyeen jäsenillä on klassinen koulutus Sibelius-Akatemiasta.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat