"Mahti testi" ja muut erikoiset tekstit hämmensivät Digi- ja väestötietoviraston sivuilla, virasto pahoittelee

Tarkkasilmäiset Digi- ja väestötietoviraston asiakkaat huomasivat eilisiltana viraston sivuilla outoja tekstejä. Viraston mukaan kyse ei ollut hakkeroinnista tai muusta epäilyttävästä toiminnasta vaan inhimillisestä erehdyksestä.

Jokaisen nettisivuja julkaisevan painajainen osui Digi- ja väestötietoviraston kohdalle eilisiltana, kun sivuston testaamista varten tehdyt tekstit menivät vahingossa julki ja kaikkien sivustolle osuneiden nähtäviksi.

Osa tekstit nähneistä saattoi huolestua mahdollisesta hakkeroinnista tai muusta epäilyttävästä toiminnasta. Sellaisesta ei kuitenkaan ollut kyse, viraston viestintä- ja markkinointijohtaja Liinu Lehto rauhoittelee.

– Kyseessä on dvv.fi-sivuston sisäisistä testisisällöistä, joilla on testattu sivuston ominaisuuksia, mutta ne on epähuomiossa julkaistu. Ne on tänään illalla jo poistettu, Lehti kertoi viestissään keskiviikkona illalla. 

– Kyse ei siis ole mistään hakkeroinnista, vaan yksinkertaisesti meidän omasta virheestämme, jota pahoittelemme. 

Hän kommentoi asiaa myöhemmin myös Twitterissä.

Lehto kertoo, että tekstit eivät olleet näkyvillä pitkään, mutta jotkut olivat ehtineet ne jo huomata ja lähettää niistä palautetta virastolle. 

– Palautteen perusteella asia korjattiin saman tien, Lehto kertoo.

Viraston viestinnän erityisasiantuntija Anu Merenlahti viestitti Twitterissä tunteen olleen kuumottava, kun koetesti ”plörähti” julki.

Juttuun lisätty Twitter-päivitykset 23.2.2023 kello 14.15.

Lue myös:

    Uusimmat