Mainos

Anttila: Turkistarhojen saatava asiat kuntoon

Maa- ja metsätalousministeri Sirkka-Liisa Anttilan (kesk.) mielestä turkistarhaajien pitää jo imagosyistä hoitaa eläinten olot kuntoon.

Ministeri ei ole vielä ehtinyt katsoa Oikeutta eläimille -järjestön salaa kuvaamia turkiseläinvideoita, mutta hän on käynyt niiden sisällön läpi avustajansa kanssa.

Vaikka turkisvideoista on noussut jo kolmas eläinten oloja koskeva kohu lyhyen ajan sisällä, Anttila ei lähde moittimaan omia toimiaan. Hänen mielestään ministeri ei voi vastata siitä, miten ihmiset eläimiään hoitavat.

"Kuvatut tilat tarkastetaan"

Suomen Turkiseläinten Kasvattajain Liitto ry ja Turkistuottajat Oyj lupaavat tarkastaa yhteistyössä jokaisen videoilla olevan turkistilan.

Liittojen tiedotteessa korostetaan, että elinkeinolla on eläinsuojelurikkomusten suhteen nollatoleranssi. Mikäli eläinsuojelurikkomuksia on sertifioidulla tilalla, tuottaja menettää sertifikaattinsa.

Tiedotteessa kerrotaan myös, että Närpiön kunnaneläinlääkäri Esa Kääntee tarkasti tänä aamuna salaa kuvattujen tilojen joukossa olleen liiton puheenjohtaja Ulf Enrothin sertifioidun tilan ja totesi sen kaikilta osin moitteettomaksi.

Liiton omia tarkastuksia täydentävät Eviran käynnistämät viranomaistarkastukset.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.