Mainos

Antti Ruuskanen hämmästeli keihäsmysteeriä – "Outo tilanne"

2:28
Antti Ruuskanen kommentoi pettymystään MTV Urheilulle.

Antti Ruuskanen jäi kauas vaaditusta yleisurheilun MM-kisojen keihäskarsinnassa Dohassa. Konkariheittäjä oli hämillään tapahtuneesta.

Ruuskanen heitti karsinnassa parhaallaan 75,05. Hän jäi ensimmäisessä karsintaryhmässä 16 heittäjän joukossa 14:nneksi.

– Kyllä niistä metrejä jäi aika paljon puuttumaan. Oli odotukset paljon kovempiin kaariin sen kautta, mitä viimeistelyleiri antoi. Tänään on outo tilanne. Ei osaa sanoa. Heittäjän huonoutta, Ruuskanen pyöritteli MTV Urheilulle.

Ruuskanen avasi pelin 72,65-metrisellä, ja 75,05 syntyi toisella yrittämällä. Kolmas yritys jäi tämän taakse, ja Ruuskanen astui sen yli.

– Kaikkensa sitä yritti ja vähän jalka luisti viimeisessä. Kahdessa piti tuki, mutta muuten oli pehmeä, ja kolmannessa vähän luisti jalka. Ei vain saanut tehoja tänään irti, vaikka hyvälle tuntui ja viimeistelyt menivät hyvin. Kyllä tämä on mysteeri, Ruuskanen sanoi.

Jyrki Blomin valmentama, kahden kuukauden kilpailutauon ennen Dohaa pitänyt pielavetinen ei kuitenkaan lähtenyt jossittelemaan siitä, olisiko valmistautumisessa pitänyt tehdä jotain toisin.

– Olemme monta vuotta tehneet tätä ja hyvää tulosta on tullut välillä. Varmasti tehdään niin hyvin asiat kuin pystytään. Kyllä tännekin olivat odotukset kovat ja vahva luotto urheilijalla ja valmentajalla. Ei tässä pysty ainakaan jälkikäteen sanomaan, että jotain olisi voitu tehdä toisin.

– Tämmöistä tämä urheilu on välillä. Vaikka kuinka hyvin runttaisee ja menee, ei se aina näy mitan päässä.

Aina aiemmin, yhdeksän kertaa, Ruuskanen oli selviytynyt arvokisojen karsinnasta loppukilpailuun.

– Nyt ensimmäistä kertaa uralla ollaan tässä karsiutujien joukossa. Ensi vuosi on kuitenkin vielä iso vuosi. Silloin ovat olympialaiset ja sinne varmasti tähdätään kovasti, mutta kyllähän tämä kovasti harmittaa.

Mitä Ruuskanen sanoi olosuhteista ja 89,35 ensimmäisellään heittäneestä puolustavasta maailmanmestarista, Saksan Johannes Vetteristä? Katso koko haastattelu ylälaidan videolta.

0:57
Johannes Vetter rykäisi todellisen jättikaaren keihäänheiton karsinnassa: "Toivottavasti huomenna heitän vielä pidemmälle."

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja