Lassi Etelätalon viisivuotinen piina päättyi, edessä kohtalon hetki – "Ei täällä ole tarkoitus olla vain mukana"

Lassi Etelätalon valmistautuminen kohti kauden kohokohtaa on sujunut mallikkaasti:"Kaikki on mennyt suunnitelmien mukaan" 2:59
Lassi Etelätalo puhuu videolla myös tavoitteestaan kohti ensi vuonna järjestettäviä Tokion olympialaisia.

Keihäänheittäjä Lassi Etelätalolla, 31, ehti vierähtää viisi vuotta edellisestä arvokisaedustuksesta ennen tätä kautta ja Dohan MM-kisoja, joihin hän selviytyi. Tänään lauantaina Etelätalo hyppää kohtalon paikkaan Antti Ruuskasen ja Oliver Helanderin tavoin karsintakilpailussa, eikä vain osallistuminen häntä tyydytä.

Etelätalo veti ennen Dohaa onnistuneen harjoitusleirin Turkissa.

– Pari hyvää heittoharjoitusta, ja fysiikkaharjoitukset menivät hyvin. Täälläkin ovat harjoitukset kulkeneet ihan hyvin – kaikki on mennyt ihan suunnitelmien mukaan, Etelätalo kertoo MTV Urheilulle.

Viimeksi Etelätalo nähtiin arvokisoissa Zürichin EM-kilpailuissa 2014, jolloin hän kiskaisi komeasti neljänneksi tuloksella 83,16. Tuon jälkeiset vuodet ovat olleet vaikeuksien ja vammojen täyteisiä.

– Se lämmittää mieltä, että olen päässyt isolle stagelle arvokisoihin vielä Suomea edustamaan. Se on ollut tavoitteena pidemmän aikaa. Nyt kun se onnistui, siitä pitää olla iloinen.

Mutta.

– Ei täällä ole tarkoitus olla vain mukana, vaan heittää hyvä tulos ja pärjätä.

"Ennätystuloksella mahdollista olla korkealla"

Ensin edessä on karsinta, jossa karsintarajaksi on asetettu varsin kova tulos 84,00. Etelätalo arvioi, ettei aivan tuohon asti tarvitse kiskaista yltääkseen 12:n joukkoon ja finaaliin, mutta kepin pitää kuitenkin lentää karsinnassakin.

– En usko, että kasikymppiä riittää, vaan pitää heittää pari–kolme metriä sen päälle, Etelätalo tuumii.

– Finaaliin pääseminen on ensimmäinen tavoite, se on selvää. Ennätystuloksella (84,98 vuodelta 2014) on mahdollista olla korkealla lopputuloksissakin.

Oman onnistumisensa kulmakivenä Etelätalo pitää vauhtia.

– Se pitää saada toimimaan loppuun asti. Kun saa vauhdin toimimaan loppuun asti, tukijalka tulee ajoissa maahan, ajoitukset osuvat ja on helppo tehdä lopputyö: päästää vain keihäästä irti, ja se tulee oikeastaan automaattisesti sen jälkeen, Etelätalo summaa.

Oliver Helander saa tulikasteensa yleisurheilun MM-kisoissa perjantaina:"Tavoitteena on päästä finaaliin ja heittää kaikki kuusi heittoa" 1:19
Oliver Helander haastattelussa karsinnan alla.

Lue myös:

    Uusimmat