Antti Ruuskaselta harvinaisen suoraa puhetta tilanteestaan – "Näillä näytöillä ei tarvitse kisoihin mennä"

Antti Ruuskanen oli pettynyt mies Pihtiputaan keihäskarnevaalin jälkeen. Uransa viimeistä kautta heittävä Ruuskanen jäi kisassa kolmanneksi.

Ruuskasen tulos jäi sunnuntaina vaisuksi, kun keihäs kaarsi parhaallakin vain 77,89 metriin.

– Kun on ollut ensimmäistä kertaa mukana Keihäskarnevaaleilla 8-vuotiaana ja sen jälkeen aina kun terveys on sallinut, olisin halunnut päättää kilpailut täällä yli 80-metriseen, viimeistä kilpailukauttaan heittävä Ruuskanen sanoi SUL:n tiedotteessa.

Ruuskanen tuskaili tekniikkansa kanssa.

– Verryttelyssä heitot menevät ok. Mutta kilpailussa, kun vauhtia tulee lisää, tekniikka ei tahdo pysyä mukana eivätkä tekniikka ja tehot kohtaa. Tästä urheilija itsekin on vähän ymmällään, Ruuskanen tunnusti.

Ruuskanen on heittänyt toistaiseksi vain kaksi kisaa ja on saanut molemmista sentilleen saman tuloksen 77,89.

– Olen 80 metrin kunnossa ja ylikin. Heittäminen oli vain sitä samaa taaperrusta kuin Saarijärvellä juhannuksena. Se ei tarvitse kuin yhden loksahduksen, että ymmärtää kuinka se toimii, Ruuskanen totesi.

Tokion olympialaisten yleisurheiluvalinnat julkaistaan huomenna maanantaina. Keihään tilanne puhuttaa, sillä Suomella on neljä valintakelpoista urheilijaa, mutta yksikään ei tunnu olevan tällä hetkellä kovassa iskussa. Kisoihin saa valita kolme heittäjää.

Keihäsvalinnat ratkotaan Toni Kuuselan, Lassi Etelätalon, Oliver Helanderin ja Ruuskasen välillä.

37-vuotias arvokisamitalisti puhui tilanteestaan suoraselkäisen rehellisesti.

– Minä en ota stressiä olympiavalinnoista. Kisoihin pitää lähettää terveet ja kunnossa olevat miehet. Näillä näytöillä ei tarvitse kisoihin mennä. Kyllä pitää olla päälle 80 metrin tulokset, että sinne kannattaa mennä, Ruuskanen totesi.

Ruuskasen olympiarajan 85 metriä rikkonut tulos on peruja kesältä 2019, kahden vuoden takaa.

Lue myös:

    Uusimmat