Antti Ruuskasen valmentajalta suoraa tekstiä Ylelle: "Katsotaan nyt, onko minulla vielä työpaikka"

2:28
Antti Ruuskanen purkaa penkin alle mennyttä keihäskarsintaansa: "Vaikka kuinka runttasee, niin se ei aina näy tuolla mitan päässä."

Antti Ruuskasen valmentaja Jyrki Blom laittoi suojattinsa karsintapettymyksen yleisurheilun MM-kisoissa Dohassa valmennuksellisen virheensä piikkiin. Pettynyt Blom spekuloi Ylen tv-haastattelussa avoimesti myös omalla jatkollaan.

Ruuskanen heitti karsinnassa parhaallaan 75,05 ja jäi ensimmäisessä karsintaryhmässä 16 heittäjän joukossa 14:nneksi.

– Kyllä tämä kaatui huonoon suunnitteluun tämän viimeisen viikon osalta. Olimme todella hyvässä kunnossa edeltävät viikot ja nyt löysättiin vähän liian paljon harjoittelua. Kuvittelin, että tiistain ja keskiviikon kovat harjoitukset ja eilinen perjantain pieni aukaisu olisivat riittäneet, mutta jalat olivat tänään pehmeät ja se on selkeästi valmennuksellinen virhe, Blom sanoi Ylelle. 

– Antti heitti teknisesti muuten ok, mutta kun tuesta ja vartalosta vuotaa vähän läpi, ei sieltä tule painetta välineeseen.

Ruuskasen edellisestä kilpailusta elokuun alussa käydyissä Kalevan kisoissa oli kulunut kaksi kuukautta, ja heittäjän kilpailukunto oli Dohassa arvoitus.

– Kyllähän Antti oli hyvässä kunnossa. Harmittaa suunnattomasti, että tuli tehtyä tällainen perusmoka. Tullaan kuumaan ja harjoitellaan liian vähän kovia harjoituksia. Ehkä se on jollakin lailla kokemattomuutta, sen piikkiin on laitettava.

Blom ei usko tapauksen vaikuttavan Ruuskasen jatkoon.

– Katsotaan nyt, onko minulla vielä työpaikka tältä osin, luotsi lisäsi.

– Pienen kolhun hän (Ruuskanen) toki tästä ottaa, mutta tästä noustaan kohti Tokiota.

Ruuskanen itse sanoi Ylelle, että Blomilla pysyy työpaikka.

0:57
Johannes Vetter rykäisi todellisen jättikaaren keihäänheiton karsinnassa: "Toivottavasti huomenna heitän vielä pidemmälle."

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja