Mainos

Antti Rinne: Kokoomukseen iski gallup-paniikki

SDP:n puheenjohtajan ja valtiovarainministerin Antti Rinteen mukaan tilanne hallituksessa ei ole häävi. Toinen päähallituspuolue kokoomus on Rinteen mukaan gallup-paniikissaan lyönyt hanskat tiskiin.

Rinteen mukaan tästä on osoituksena maa- ja metsätalousministeri Petteri Orvon tuore haastattelu, jossa ministeri sanoo yhteistyön SDP:n kanssa tulleen tiensä päähän. Orvon mukaan SDP:n lääkkeillä ei Suomea saada nousuun.  

- Orvon ulostulo viestii siitä, että toinen päähallituspuolue ei halua enää käyttää hyväkseen jäljellä olevia hallituskuukausia talouskehityksemme oikaisemiseen. Minun on vaikea arvioida Orvon motiiveja tähän ulostuloon, mutta jos ajattelen kokoomuksen tilannetta gallupien näkökulmasta, niin kai siinä voi nähdä hermostuneisuutta siitä, miten kokoomuksella menee.  

Hänestä kannanotot voi nähdä myös "puheenvuorona yksittäiseltä kaverilta", joka on ollut vasta muutaman kuukauden hallituksessa. Orpo aloitti maatalousministerinä kesäkuussa.  

- Minäkin olen ollut tässä vasta vähän aikaa, mutta olen joutunut katsomaan tätä valtiovarainministerinä, joten minulla on ehkä syvällisempi näkemys. Sellainen ilmapiiri, että nyt luovutetaan, on minusta väärä.

Ilmapiiri "ihan kohtuullinen"

Nykyisen hallituksen kautta on jäljellä enää kolmisen kuukautta.

Antti Rinne listaa, että hallituksella on yhä ainakin osittain kesken esimerkiksi sote-ratkaisu, kotihoidontuen puolittaminen ja subjektiivisesta päivähoidosta päättäminen. Myös työllisyystilanne on hänen mukaansa sellainen, että varaa jäädä kuukausiksi lepäämään laakereille ei ole.  

Tämänhetkistä hallitusyhteistyötä Rinne kuvaa sanaparilla "ihan kohtuullinen". Mitään sellaista poliittista kriisiä, joka uhkaisi muuttaa hallituksen toimitusministeristöksi, ei nyt ole näköpiirissä. Hänen mukaansa myöskään mitään sellaista ei ole tapahtunut, mikä jatkossa estäisi yhteistyön.  

Rinteen mukaan selkein näkemysero SDP:n ja kokoomuksen välillä liittyy siihen, millaista talouspolitiikkaa tästä eteenpäin pitäisi harjoittaa  

- Kokoomus lähtee siitä, että julkista taloutta leikataan, mikä tarkoittaa ihmisten palveluista leikkaamista. Meidän näkökulmastamme keskituloisella on oikeus hyviin palveluihin, ja yhtä lailla heikompien asemasta on pidettävä huolta.  

Rinne syyttää mediaa tempoilusta

Median pitäisi jo päättää, mitä mieltä se nykyisestä hallituksesta on: onko se surkea luuseri vai tiukkoja päätöksiä tekevä porukka? Näin Rinne penää tiedotusvälineiltä tasapainoisempaa uutisointia.

Rinnettä on ärsyttänyt pitkin syksyä jutut, jossa ensin haukutaan hallitusta saamattomuudesta ja seuraavana päivänä kauhistellaan veronkorotuksia.  

- Media voisi päättää, mitä mieltä hallituksesta on, että onko tämä hallitus, joka tekee hölmöjä päätöksiä vai ei tee mitään. Meidän pitäisi yhdessä katsoa, missä taloudellisessa tilanteessa ollaan ja miten asioita viedään järkevästi eteenpäin.   
Ei kai median tehtävä ole olla samassa veneessä hallituksen kanssa?  

- Minusta suomalaisten pitäisi pystyä olemaan samassa veneessä. Tässä suhteessa olen konsensuksen kannattaja.  


Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.