Antti Pennanen – mies HPK:n menestyksen takana: "Se on hyvä, että asiat eivät ole tapahtuneet niin nopeasti"

HPK-luotsi Antti Pennanen on johdattanut ja kasvattanut joukkueensa taistelemaan SM-mitaleista. MTV Urheilu tapasi Jukka Jalosen apuvalmentajana Leijonissa toimivan ja 2016 Nuorten Leijonien apuvalmentajana maailmanmestaruuden voittaneen Pennasen Tappara-välieräsarjan alla.

Pennasen matka Liigan välieräjoukkueen valmentajaksi on ollut pitkä. Hänellä ei ole taustalla merkittävää pelaajauraa. Ura ei ole noussut kovaa vauhtia, eikä hän ole noussut asemaansa ohituskaistan kautta. Se on Pennasen mielestä ollut vain hyvä asia.

– Siksi se on niin hyvä asia, koska asiat eivät ole tapahtuneet liian nopeasti ja joskus näin saattaa käydä. Silloin saattaa joutua sellaisiin paikkoihin, joihin ei ole vielä valmis. Nuorten ja lapsien valmentamisessa tulee eri asiat ihan lajin puoleltakin esille, Pennanen sanoo. 

– Nyt jos siirtyisin takaisin valmentamaan junioreita, niin fokus olisi varmasti olennaisessa. Tilaa tulisi ehkä annettua enemmän niille lapsille, Pennanen jatkaa.

Seuran pelaajahankinnat ovat onnistuneet tukemaan HPK:n arvoja. 

– Siinä olemme minun mielestä onnistuttu hyvin, että meillä on paljon lahjakkaita pelaajia, jotka ovat menossa nyt eteenpäin. He ovat todella motivoituneita tekemään päivittäistä työtä ja meillä on hyvät johtavat pelaajat, jotka vie tuota HPK-sanomaa pukukopissa eteenpäin, Pennanen kertoo.

Hämeenlinnalaisseurassa pelaajat sekä valmentajat ovat menneet tällä kaudella eteenpäin.

– Ne, jotka muistavat minut A-junioreista tai jostain muualta, niin muistavat sen, jolla meni aika useinkin hermot. Silloin se palaute on aika suoraviivaista ja eikä se välttämättä ole kauhean tukevaa tai rakentavaa. Sellainen minä olen, mutta onneksi on tullut hiukan sitä pinnaa lisää, ettei mene niin nopeasti kuten ennen. Kyllä minusta huomaa, silloin kun minulla menee hermot. Pelaajat tietävät sen, Pennanen toteaa.

Välieräsarjassa on vastassa kivenkova Tappara. 

– Meidän pitää saada ne omat vahvuudet näkyviin. Niistä ei edelleenkään lähdetä tinkimään. Haluamme, että ne näkyvät. Vastassa on totta kai huippujoukkue, heillä on varmasti se oma suunnitelmansa, miten he lähestyvät tätä ottelusarjaa, Pennanen summaa.

HPK kärsi Liigan välierien avausottelussa 1-0 tappion Tapparalle. Sarja jatkuu lauantaina Hämeenlinnassa. 

Lue myös:

    Uusimmat