Anton Lundell säväytti NHL:n avausfinaalissa – murahti isosta osa-alueesta: "Eiköhän kaikki sen tiedä"

Anton Lundell näkee Floridalla selkeän parannettavan osa-alueen: "Eiköhän kaikki sen tiedä" 2:54
Katso tästä Anton Lundellin tuore haastattelu suomalaismedian edessä.

Florida Panthersin Anton Lundell oli alustamassa jääkiekon NHL:n avausfinaalissa komeaa alivoimamaalia, mutta taisto päättyi pantterien kannalta apeasti. Suomalaissentteri näki Golden Knightsin 5–2-kotivoittoon päättyneen ottelun olleen pienestä kiinni.

– Totta kai tappio aina harmittaa, mutta sarja on pitkä. Tämä oli eka peli. Vähän olimme telineissä alussa. Ihan hyvin pelasimme, mutta ei tarpeeksi hyvin. Opitaan virheistä ja ollaan valmiita seuraavaan peliin, Lundell ruoti suomalaismedialle.

Carolina Panthersin edellisessä ottelusarjassa suoraan otteluvoitoin 4–0 peitonneilla panttereilla oli kymmenen päivän pelitauko, kun taas kaksi peliä enemmän edellisessä vaiheessa tahkonneella Golden Knightisa taukoa oli tästä puolet. Vaikka Lundell puhuikin, että Panthers oli alussa hiukan telineissä, joukkue oli hänen mukaansa kuitenkin varsin valmis. Suomalainen muistutti, että peli eteni tasaisesti ja kolmanteen erään lähdettiin vielä 2–2-tilanteesta.

– Vastustaja sai siinä paikan ja teki maalin. Minun mielestäni taistelimme voitosta. Pienestä se jäi tänään kiinni.

Lundellia pitkä tauko ei hänen sanojensa mukaan haitannut ollenkaan, kun "jaksoi kyllä pelata".

– Totta kai tuntuma tauon jälkeen on yksi asia, mutta tässä on kuitenkin treenattu ja oltu aika paljon jäällä, että ei mitään ongelmia.

Nolla on nolla

Ongelmia oli sen sijaan Panthersin ylivoimapelissä.

– Nolla yv-maalia meillä. Ihan päivänselvää, että pystymme olemaan parempia, eiköhän kaikki sen tiedä, Lundell murahti erittäin arvokkaaksi tiedetystä osa-alueesta, jolla tiukkoja pelejä usein ratkotaan.

Alivoimaa suomalainen luonnehti "ihan hyväksi".

– Yksi vähän huoleton nukahdus ja he saivat siitä maalin, mutta niin saimme mekin alivoimalla.

Tuota komeaa pelin avausmaalia oli näyttävästi alustamassa Lundell. Hän vei kiekon väkevästi hyökkäysalueelle ja jakoi tarjoilun Eric Staalille, joka puikautti limpun vanhanaikaisella uuniin.

"Siinä ovat meidän iskun paikkamme"

Lundellin ketjusta puuttui tuttu laituri, kun joukkueen kolmas suomalaislenkki Eetu Luostarinen oli sivussa. Tilalla myös Sam Reinhartin muodostamassa vitjassa oli Ryan Lombert. Lundellista tuntui, että ketju pääsi varsin hyvin pelin ytimeen.

–Tuntui, että paikkoja saatiin luotua. Kahden hyvän joukkueen ollessa vastassa joutuu välillä vähän puolustamaan, mutta ylipäätänsä ihan hyvin (pääsimme ytimeen). Siinä oli muutama aika hyvä paikka. Lähellä oli, ettei saatu 5–5-maalia.

Floridan toisen maalin viimeisteli suoraan suomalaiskapteeni Aleksander Barkovin voittamasta aloituksesta Anthony Duclair.

Ottelun luonne oli kokonaiskuvassaan sitä, mitä Panthersin joukkueessa oli Lundellin mukaan puhuttukin.

– Vegas luistelee ja takakarvaa lujaa. Siellä ei paljon tilaa ole, mutta saadaan vähän kiekkoja heidän pakkiensa taakse ja saadaan kääntyilemään, niin siinä ovat meidän iskun paikkamme.

NHL:n pudotuspeleille luonteenomainen fyysisyys näkyi ensimmäisessä loppuottelussakin.

– Kaikki joukkueet, keitä vastaan olemme pelanneet, ovat olleet aika fyysisiä. Sinänsä pelityyli ei hirveästi vaihtunut. Ehkä Vegas vähän enemmän uskalsi tehdä peliä eikä aina pelannut päätyyn, Lundell niputteli.

Floridan päävalmentaja Paul Maurice opasti toimittajia – sali röhähti nauruun 4:30
Florida Panthersin päävalmentaja Paul Maurice opasti toimittajia vahvaeleisesti: "Ottakaa v***u happea."

Lue myös:

    Uusimmat