Patrik Laine näytti jälleen uutta puoltaan – kuittaili mokanneelle joukkuekaverilleen

Patrik Laineen Winnipeg kaatoi Toronton hiuksen hienosti voittolaukauskisassa:"Todella tärkeät kaksi pistettä" 2:03
Patrik Laine kommentoi Toronto-ottelua MTV Urheilulle.

Voittomaalikilpailussa onnistunut Winnipeg Jetsin Patrik Laine tarjoili jääkiekon NHL:ssä jälleen näytettä uudenlaisesta epäitsekkyydestään. Suomalaishyökkääjä kuittaili Toronto Maple Leafs -ottelun jälkeen hänen tarjoilunsa jatkoajalla hassanneelle joukkuekaveri Jack Roslovicille.

Vierasjoukkue Winnipeg kairasi ottelusta voiton voittomaalikilpailun jälkeen 4–3. Jetsillä oli tosin tuhannen taalan tontti ratkoa taisto jo jatkoajalla, kun Laine ja Roslovic karkasivat kaksin karkuun. Laine syötti 2–0-hyökkäyksessä Roslovicille, mutta Toronto-maalivahti Frederik Andersen venyi torjuntaan.

– Koetettiin vähän feikata kutia ja antaa kaverille, mutta ei maistunut, Laine heitti MTV Urheilulle ja jatkoi: 

– Sellaista se on joskus. Nuo ovat vähän vaikeita, varsinkin jos veskari lukee syötön vielä. Harvemmin tuossa 2–0:ssa itse ammutaan. Koetin vain syöttää.

Laine tasoitti voittomaalikilpailun toisessa parissa 1–1:een napakalla rannelaukauksella. Suomalainen ei tiennyt vielä etukäteen, millaiseen ratkaisuun päätyisi.

– Vähän siinä kesken tuli. Kyllä minä ajattelin, että kun on huono jää, niin kannattaa ampua. Siinä oli kilpipuoli auki, niin pistettiin sinne.

"Nuo pitäisi vain saada hoidettua"

Vaikka Winnipeg johti ottelua avauserän jälkeen 2–1, varsinkin avauserä oli joukkueelta tahmeaa pelaamista. Tilannetta käytiin erätauolla läpi ja Jets-kopissa peräänkuulutettiin nälkäisyyttä.

– Ei oltu ihan niin nälkäisiä alkuun kuin olisi voinut olla. 2–1-johdossa kuitenkin toiseen erään, se oli ihan hyvä juttu kuitenkin. Siitä vähän parannettiin hiljalleen. 

Jets oli vahvasti kiinni varsinaisen peliajan voitossa, mutta Toronto-puolustus pääsi Laineen laukauksen väliin Maple Leafsin haettua tasoitusta ilman maalivahtia. Hetki tästä, vain 14 sekuntia ennen summerin soimista Auston Matthews värkkäsi illan toisen osumansa ja Toronto nousi 3–3:een.

– Kyllä nuo ovat sellaisia tilanteita, että ne pitäisi vain saada hoidettua. Nyt mentiin pidemmän kautta. He saivat tehtyä yhden siihen, mutta ei mitään, saatiin hoidettua kuitenkin, Laine totesi.

– Miten tahansa kaksi pistettä tuleekin, ei sillä ole mitään väliä. Tärkeät pinnat – ei täältä ole ihan helppo pinnoja ottaa.

Vuorokauden päästä Winnipeg kohtaa vieraskaukalossa Boston Bruinsin.

– Otetaan kaksi pinnaa mukaan Bostoniin. Nyt vain nopeasti huollot käyntiin ja hyvät yöunet, kun päästään Bostoniin. Huomenna sitten Bruinsin kaatoon, Laine summasi.

Laine on tällä kaudella kunnostautunut aiemmasta poiketen maalaamisen sijaan syöttelijänä. Hänen pistesaldonsa kauden 42 pelistä on 15+25=40.

Syöttöpisteen Toronton 2–2-tasoitukseen napannut Kasperi Kapanen venytti pisteputkensa neljän ottelun mittaan. Kauden 45 ottelua ovat tuottaneet tehot 10+17=27.


Lue myös:

    Uusimmat