Anthony Bourdain, Hanna-Riikka Siitonen, Avicii... – nämä viihdemaailman tähdet menetimme vuonna 2018

Vuonna 2018 menetettiin monia viihdemaailman tähtiä.

Moni viihdemaailman kirkas tähti sammui vuonna 2018. 

Burt Reynolds

Yhdysvaltalainen näyttelijätähti Burt Reynoldskuoli 6. syyskuuta 82-vuotiaana. Eri lähteiden mukaan Reynolds kuoli sydänkohtaukseen floridalaisessa sairaalassa torstaiaamuna. Näyttelijän perhe oli paikalla hänen kuolinhetkellään.

Uransa 1960-luvulla aloittaneen Burt Reynoldsin tunnetuimpia elokuvia ovat Syvä joki (1972), Luunmurskaajat (1974) sekä Konna ja Koukku (1977), jonka jatko-osissa Reynolds myös näytteli.

Aretha Franklin

Soul-legendan ääni vaimeni 16. elokuuta. Hän oli kuollessaan 76-vuotias. Franklin kuoli haimasyöpään kotonaan Detroitissa perheensä ympäröimänä.

Yli 50 vuotta kestäneen uransa aikana Franklin voitti 18 Grammy-palkintoa, myi 75 miljoonaa albumia ja esiintyi kolmen presidentin virkaanastujaisjuhlassa – joista viimeisimpänä presidentti Barack Obaman virkaanastujaiset tammikuussa 2009.  

Franklin julkaisi viimeisen albuminsa vuonna 2017, jonka jälkeen hän ilmoitti jäävänsä eläkkeelle. 

Anthony Bourdain

Yhdysvaltalaisen kokki, kirjailija ja televisiopersoona Anthony Bourdainin, 61, yllättävä kuolema järkytti viihdemaailmaa kesäkuussa. Bourdainin ystävä, ranskalaiskokki Eric Ripert, löysi Bourdainin hirttäytyneenä hotellihuoneestaan Ranskassa.

Bourdain vieraili Suomessa tammikuussa 2012, kun hän kuvasi jakson ohjelmaansa Anthony Bourdain maailmalla.

Stan Lee 

Ikoninen Marvel-sarjakuvien käsikirjoittaja Stan Lee kuoli 12. marraskuuta. Hän oli 95-vuotias. Kuolinsyyksi varmistui myöhemmin sydänkohtaus.

Leellä oli suuri rooli Marvel-kustantamon nousussa sarjakuvabisneksen kärkiyhtiöiksi. Hän oli mukana luomassa muun muassa Hämähäkkimies, Hulk ja Iron Man -hahmoja. Hän teki myös useita cameo-rooleja Marvel-sarjakuvien filmatisoinneissa.

Avicii

Ruotsalainen dj-tähti Avicii, oikealta nimeltään Tim Bergling, menehtyi huhtikuussa vain 28-vuotiaana. Hänet löydettiin kuolleena Omanin sulttaanin sukulaisen hienostoasunnosta. TMZ:n lähteiden mukaan Bergling teki itsemurhan lasinpalasella, joka oli todennäköisesti peräisin viinipullosta.

Wake me up ja Hey Brother -hiteistään muistettavan tähden tiedettiin kärsineen kovista henkisistä paineista. Hän kamppaili uransa aikana myös liiallisen alkoholinkäytön kanssa. Keväällä 2016 Avicii ilmoitti lopettavansa keikkailun terveydellisten syiden takia. 

Mac Miller

26-vuotias yhdysvaltalaisräppäri Mac Miller menehtyi syyskuussa kotonaan Los Angelesissa. Kuolinsyyksi todettiin tahaton huumaavien aineiden yliannostus.

Mac Millerin, oikealta nimeltään Malcolm McCormick, oli kärsinyt vakavista päihdeongelmista. Viisi albumia julkaissut räppäri seurusteli pari vuotta laulaja Ariana Granden kanssa. Suhde päättyi Granden mukaan juuri päihteisiin.

Dolores O'Riordan

The Cranberries -yhtyeen laulajana tunnetuksi tullut Dolores O’Riordankuoli yllättäen tammikuussa 46-vuotiaana. 

Laulaja hukkui hotellihuoneensa kylpyammeeseen. Hän oli kuollessaan alkoholin vaikutuksen alaisena. Kuolinsyyntutkijan mukaan O'Riordanin kuolema ei ollut tahallinen. Hotellihuoneesta ei löytynyt itsemurhaviestiä.

Irlantilainen O’Riordan nousi maailmanlaajuiseen kuuluisuuteen 1990-luvulla The Cranberries -yhtyeensä jättimenestyksen myötä. The Cranberries muistetaan muun muassa hittikappaleistaan Linger ja Zombie.

Marja Tahvanainen

Stella-yhtyeen laulaja Marja Tahvanainen menehtyi äkilliseen sairaskohtaukseen toukokuussa vain 38-vuotiaana.

Stella-yhtye perustettiin vuonna 2002. Bändi julkaisi viisi albumia, joista viimeksi julkaistu oli kokoelma. Se julkaistiin vuonna 2013.

Yhtye muistetaan erityisesti hiteistään Aamun kuiskaus, Piste ja Totuuden henki

Hanna-Riikka Siitonen

Laulaja Hanna-Riikka Siitonenkuoli heinäkuussa 47-vuotiaana pitkällisen sairauden uuvuttamana. Hän sairasti kilpirauhassyöpää vuodesta 2000 lähtien.

Siitonen tuli tunnetuksi 90-luvulla Taikapeili-yhteestä, jonka toinen jäsen hän oli. Siitonen näytteli myös Ylen Uusi Päivä-sarjassa.

Perttu Häkkinen

Yleisradion toimittaja, muusikko ja kirjailija Perttu Häkkinen on kuoli elokuussa tapaturmaisesti. Hän oli kuollessaan 39-vuotias.  

Ylellä Häkkinen työskenteli muun muassa Radio Puheella, jossa hänellä on ollut omaa nimeään kantava puheohjelma, ja YleX-kanavalla. Taiteilijanimeä Randy Barracuda käyttänyt Häkkinen oli musiikkipiireissä tunnettu myös Imatran Voima -yhtyeestä.

Vuoden 2018 aikana menehtyivät myös kirjailija Arto Paasilinna, Broadcast-yhtyeen kitaristi Esa Kaartamotv-kokki Veijo Vanamorap-artisti XXXTentacion, muotisuunnittelija Kate Spade, Teräsmies-elokuvista tuttu näyttelijä Margot Kidder, Austin Powers -tähti Verne Troyer, Frasier-sarjasta tuttu John Mahoney  sekä Motörhead-kitaristi Eddie Clarke.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja