Broadcast-yhtyeen kitaristi Esa Kaartamo on kuollut vain 56-vuotiaana

Broadcast-yhtyeen kitaristi ja perustajajäsen, sooloartistinakin tunnettu Esa Kaartamo on kuollut. Sairauskohtauksen viime perjantaina saaneen muusikon äiti vahvistaa suru-uutisen MTV:lle.

Laulaja, kitaristi ja lauluntekijä Esa Kaartamo on kuollut. Kaartamon äiti Terttu Kaartamo vahvistaa suru-uutisen MTV.fille.

Broadcast-yhtyeen kitaristina tunnettu Kaartamo sai sairauskohtauksen Kangasalla järjestetyssä Raiku rokkaa ja rakastaa -tapahtumassa perjantai-iltana. Muusikko kuoli Tampereen yliopistollisessa keskussairaalassa vain 56-vuotiaana.

Kaartamon äiti kommentoi poikansa kuolemaa aiheesta ensimmäisenä uutisoineelle Iltalehdelle.

– Ainoa lapseni, aurinkoni nukkui pois. Esa toi valoa ympärilleen ja olimme kovin läheiset. Sain eilen sanoa pojalleni viimeiset jäähyväiset, kun hän oli hengityskoneessa Tampereella, Terttu Kaartamo kertoo Iltalehdelle.

– Esalla oli synnynnäinen aivojen verisuonen pullistuma ja lääkärin mukaan menehtyminen olisi voinut tapahtua jo aiemminkin.

Esa Kaartamon, Kim Lönnholmin ja Edu Kettusen johtama, vuonna 1983 julkaistusta hitistä You Break My Heart parhaiten tunnettu Broadcast palasi keikkalavoille vuonna 2017.

Kaartamo tunnettiin myös sooloartistina. Yksi Kaartamon tunnetuimmista soolohiteistä, Onnen kulkuri soi yhdessä Kummeli-komediasarjan jaksoista 1990-luvun alkupuoliskolla.

Esa Kaartamo muodosti yhdessä Mikko Kuustosen ja Edu Kettusen kanssa Kaartamo Kettunen Kuustonen -kokoonpanon. Kaartamo oli myös Hoedown-yhtyeen jäsen vuodesta 2002 lähtien.

Lue myös:

    Uusimmat