Annimari Korte maailmanmestaria luotsanneen huippuvalmentajan oppiin – yksi selvä kehitystoive: "Se on minun heikkouteni"

14:10
Annimari Korte oli Viiden jälkeen -ohjelman vieraana viime toukokuussa.

Pika-aituri Annimari Korte siirtyy pikajuoksuvalmennuksen hollantilaisen huippunimen Bart Benneman oppiin. Bennema vastaa jatkossa Kortteen harjoittelussa yhteistyössä Mikael Ylöstalon kanssa.

Korte kertoi ratkaisustaan SUL:n tiedotteessa.

– Bennema tekee ohjelmat ja Ylöstalo valvoo harjoittelua, kun olen Suomessa. Leireilen hollantilaisten kanssa ja toivon pääseväni jonkun verran harjoittelemaan myös Papendalin olympiaharjoituskeskukseen Hollantiin, Korte sanoo.

44-vuotias Bennema on Hollannin yleisurheiluliiton pika- ja aitajuoksuvalmentaja. Papendalin keskuksessa työskentelevä luotsi on valmentanut muun muassa pikajuoksija Dafne Schippersin ja aituritähti Nadine Visserin kaltaisia urheilijoita maailman huipulle.

– Annimarin kanssa olen työskennellyt joskus leireillä. Pidän hänestä ja siitä tarinasta, aste hän on noussut monen vuoden jälkeen huipulle, Bennema sanoo.

– Annimari on lahjakas aituri. Haluan auttaa häntä löytämään tasaisuutta ja juoksemaan kovia aikoja. Toinen syy, miksi sanoin Annimarille kyllä, oli Mikaelin mukana olo. Minusta tämä on mainio aste meille molemmille.

Korte on päättänyt yhteistyönsä aiemman valmentajansa Rafael Blanquerin kanssa. Espanjalaisen luotsauksessa hänestä kehittyi aina Suomen ennätyksen 12,72 juossut huippuaituri. Ylöstalo oli Kortteen harjoittelun tukena samaan tapaan myös Blanquerin valmennussuhteen aikana.

Bennema ja hänen valmennustyylinsä ovat Kortteelle aiemmista leireilyistä tuttuja.

– Olen tykännyt todella paljon siitä, mitä olen leireillä nähnyt heidän harjoitteluaan. Vaikka treeniviikon sisältö ei ollut sama kuin minulla, viikkorytmitys on ollut hyvin samanlainen kuin minulla, Korte sanoo.

Kuntopiikki arvokisoihin ja lisää nopeutta

Korte tietää täsmälleen, mitä hän haluaa uudelta valmennussuhteeltaan.

– Nopeuden kehittäminen on ykkösasia. Se on minun heikkouteni. Ja kuten hollantilaisjuoksijoiden tuloksista näkee, he osaavat myös hyvin arvokisoihin valmistautumisen. Heidän parhaat aikansa tulevat yleensä siellä, Korte muistuttaa.

Korte haluaisi aloittaa harjoittelun Benneman ohjelmilla jo parin viikon kuluttua. Hänen takareitensä operoitiin elokuussa.

– Kävin viime viikon maanantaina lääkärillä ja siellä todettiin, että takareidet ovat parantuneet vähän etuajassa. Ne joustavatkin nyt paremmin, Korte kertoo.

– Kaksi viikkoa sitten sain alkaa tehdä punttitreeniä ja aitakävelyä. Normaaliharjoitteluun pitäisi päästä joulukuussa.

Benneman valmennusryhmään kuuluu Kortteen ja Visserin lisäksi myös huippulahjakas 19-vuotias Zoë Sedney, joka on pinkonut 100 metrin aidat aikaan 12,94.

– Nyt, kun Annimaria aiemmin kiusanneet takareidet on leikattu, tärkeintä on saada hänet riittävän vahvaksi ja hyvään kuntoon, että hän voi juosta läpi kauden ilman kipuja, Bennema linjaa yhteistyön alkua.

Schippers puolestaan on siirtynyt Benneman luotsauksesta Wigert Thunnissenin valmennukseen.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja