Annimari Kortteelta ilouutisia – valmisteilla uudenlainen paukku? "Tosi motivoivaa"

1:23
Annimari Korte kertoo MTV Urheilulle, että hän aikoo juosta ensi kesänä kovempaa kuin koskaan.

Annimari Korte, 33, on toipunut Tokion olympialaisten jälkeisistä leikkauksista kaavailtua nopeammin. Uuteen valmennukseen siirtynyt suomalainen aitajuoksijatähti puhkuu intoa ja aikoo ensi kesänä juosta aiempaa kovempaa.

Korte juoksi vuonna 2019 100 metrin aitojen Suomen ennätykseksi 12,72 ja paineli samana vuonna Dohassa MM-välieriin. Arvokisattomana viime vuotena matka taittui komeasti 12,76:een, ja tänä vuonna Korte kellotti tilastokelpoisissa oloissa parhaimmillaan 12,91 sekä kisasi Tokion olympialaisissa.

Viime vuosiinkin mahtui kuitenkin erinäisiä vaivoja. Kortetta olivat pitkään kiusanneet takareisien rasitusvammat, ja aiturin takareidet operoitiin olympialaisten jälkeen elokuussa. Korte kertoo ilouutisia: kuntoutus on edennyt jopa etuajassa. Hän uskoo, että parin kuukauden päästä harjoittelu on jo täysin normaalia.

– Toinen jalka on jo ihan täysin kunnossa. Toisessa menee pikkaisen vielä, että pystyy juoksemaan aitoja. Kaikkea muuta pystyy kuitenkin jo tekemään, Korte sanoo MTV Urheilulle.

"100-prosenttisesti eikä 95-prosenttisesti"

Kortetta innostavat hyvin edenneen kuntoutuksen ohella uudet tuulet. Suomalaistähti vaihtoi nimittäin hiljattain valmentajaa: vuodesta 2018 käynnistynyt valmennussuhde espanjalaisen Rafael Blanquerin päättyi, ja Korte kertoi marraskuun alussa, että hänen uusi luotsinsa on alankomaalainen pika- ja aitajuoksuvalmennuksen huippu Bart Bennema. Valmennustiimiin kuuluu Mikael Ylöstalo, joka valvoo harjoittelua Kortteen ollessa Suomessa.

Hollannin yleisurheiluliiton pika- ja aitajuoksuvalmentaja Bennema on valmentanut maailman huipulle muun muassa Dafne Schippersin sileillä pikamatkoilla ja Nadine Visserin 100 metrin aidoissa.

– On tosi motivoivaa, että hänellä on maailman huippu-urheilijoita. Tietää, että tekee samaa ja tavoitteet ovat yhtä kovia. Tietää, että se on toiminut. Siitä saa lisää motivaatiota. Uskon, että se toimii minullekin, Korte pohtii.

Korte toivoo, että Bennema pystyy kehittämään etenkin hänen nopeuttaan.

– Aitominen minulla on ollut aina tosi hyvää, mutta nopeudessa ja voimassa on ollut paljon puutteita. Uskon, että hän tuo niitä.

– Myös sitä, miten valmistaudutaan tärkeisiin kisoihin. Bartin urheilijat yleensä tekevät arvokisoissa parhaat tuloksensa, Korte lisää.

Korte jatkaa listalle vielä sen, että pysyisi terveenä arvokisoihin asti – terveyskin on hänen mukaansa tärkeä asia Benneman valmennuksessa.

– Kunhan tätä kuntoutetaan loppuun asti huolella ja ensi kesänä pääsisi tekemään ilman takareisivammoja, uskon, että tulosten pitäisi olla sen mukaisia. Pääsisi 100-prosenttisesti tekemään eikä 95-prosenttisesti.

Sen mukaisia. Tällä Korte tarkoittaa ennätysparannusta.

– Kyllä minä itse ainakin elättelen toiveita, että ennätyksiä juoksisin ensi kesänä.

– Kovempaa kuin koskaan. Se on tavoite ja usko.

Bennema: "Uskon, että voin luoda eron treenaamisessa"

Bennema toivoo itse voivansa auttaa Kortetta myös "jopa aiempaa nopeampiin aikoihin". 

– Uskon, että voin luoda eron treenaamisessa.

Kaksikko oli toisilleen ennalta tuttu, kun Korte oli leireillyt Benneman valmentaman Nadine Visserin ja muiden alankomaalaisten kanssa. Bennema ilmaisee pitävänsä Kortteesta.

– Tätä on hauska tehdä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja