Annimari Korte ei ole selvinnyt harjoituskaudesta täysin ilman vammoja – "Ei varmaan kerkeä kisakauden aikana paranemaan"

14:10
Annimari Korte oli viime viikolla Viiden jälkeen -ohjelman vieraana kertomassa Mika Saukkosen kirjoittamasta uunituoreesta Annimari Korte – Yli kaikkien aitojen -kirjastaan.

Pika-aituri Annimari Kortteen valmistautuminen kesän yleisurheilukauteen on sujunut hyvin ikävästä vammasta huolimatta.

Suomen yleisurheilutähti Annimari Korte valmistautui alkavaan yleisurheilukesää Turkissa. Harjoitusleiri ei kuitenkaan sujunut täysin vammoitta, mutta suuria haasteita Turkissa saatu vamma ei ole onneksi tuottanut.

– Harjoituskaudella minulla revähti nivelside selkärangasta. Se on vaikuttanut sillä tavalla, etten ole punttia pystynyt tekemään normaalisti kahteen kuukauteen. Juoksutreenit olen pystynyt tekemään paremmin kuin koskaan aikaisemmin. Ei tässä vaiheessa ainakaan vaikuta, että se olisi vaikuttanut juoksuvauhtiin, Korte toteaa MTV Urheilulle.

Hiljattain takaisin Suomeen palannut Korte on käynyt magneettikuvauksissa tarkistamassa, miten vamma on lähtenyt paranemaan. Tällä hetkellä näyttää kuitenkin siltä, ettei vamma ehdi parantua kilpailukauden aikana.

– Tsekattiin vain missä mennään. Selkä ei ole vielä parantunut, eikä varmaan kerkeä kisakauden aikana paranemaankaan, mutta toivon, ettei se vaikuta suorituksiin ollenkaan, Korte kertoo.

Korte on onnellinen, ettei selkärangan nivelsidevamma ole ainakaan toistaiseksi vaikuttanut lainkaan juoksusuorituksiin, vaan on pystynyt vammasta huolimatta harjoittelemaan. Korte tiedostaa, että tilanne voisi olla ikävämpikin.

– Onhan se tietty haastavaa, kun tulee vammoja ja miettii, miten ne vaikuttavat. Onneksi ei ole ollut mitään sellaista, että olisi joutunut jättämään treenejä välistä. Olen kolme treeniä joutunut jättämään kolmen kuukauden aikana ihan sen takia, että olen ollut liian väsynyt. Mikään vamma ei ole estänyt treenaamista. Nyt on onneksi päässyt helpolla sen suhteen.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja