Annimari Korte biletti Usain Boltin asunnolla, otti juomakisan Anthony Joshuan kanssa: "Tyttöystävistä ei näyttänyt olevan pulaa"

11:30
Annimari Korte oli Tulosruudun Viikon vieraana viime syksynä – kuinka pitkään huippuaiturin ura vielä jatkuu ja mitä sen jälkeen?

Uutuuskirja Annimari Korte – Yli kaikkien aitojen (Tammi) kertoo, miten huippuluokan pika-aituri on päässyt juhlimaan maailman kärkikaartiin kuuluvien tähtien kanssa. 

Annimari Korte on MTV3-kanavan Viiden jälkeen -ohjelman vieraana torstaina kello 18.00 alkaen. 

Korte pääsi jamaikalaisen pika-aiturin Andrea Blissin kautta Usain Boltin asunnolla järjestettyihin uudenvuodenjuhliin Kingstonissa.  

Korte kertoi, että Boltin kaksikerroksista taloa ympäröivät suuret muurit. Sisäpihalla oli uima-allas, jonka ympärille oli rakennettu tarjoilupöydät. Ihmisiä oli paikalla vajaat sata henkeä. 

Korte kuvaili Mika Saukkosen kirjoittamassa kirjassa tunnelmaa rennoksi. 

– Drinksuja nautittiin, mutta kukaan ei ollut liian humalassa, ei isäntäkään, enkä nähnyt kenenkään myöskään polttavan pilveä. Sen sijaan bileissä pelattiin suosittua jamaikalaista dominopeliä. Hyvä musa soi ja tanssittiin. Ilta eteni tosi leppoisasti.

Bolt asui silloin vuonna 2013 yhdessä kaverinsa kanssa. 

– Tyttöystävistä ei tosin näyttänyt olevan pulaa. Vaihdoin Usainin kanssa muutaman sanan, mutta hän keskusteli lähinnä vain lähimpien ystäviensä kanssa. Usainilla oli toki muistoja Suomesta, sillä hän oli käynyt Helsingissä vuonna 2005 ensimmäisissä aikuisten yleisurheilun MM-kisoissaan.

Enemmän Korte sanoi keskustelleensa pikajuoksija Yohann Blaken kanssa. 

– Illan aikana Yohan jakoi minulle auliisti parisuhdevinkkejään. 

Juomakisa Anthony Joshuan kanssa

Keväällä 2013 Korte sattui Lontoossa samaan autokyytiin nyrkkeilijä Anthony Joshuan kanssa. Silloin amatöörinä otellut Joshua oli voittanut Lontoon olympiakisoissa 2012 kultaa. 

Korte kuvaili Joshuaa herrasmieheksi. 

– Iltamme eteni mukavasti – niin mukavasti, että yön tunteina huomasin, että olimme kaikki asunnollani, Joshua, kaverini ja minä.

Joshua heitti Kortteelle haasteen: jos hän juo pullon viskiä, Kortteen pitäis juoda pullo viiniä. Korte otti vedon vastaan, vaikkei yleensä juo paria drinkkiä enempää. 

– Sitä vastoin Joshualle ei viskipullon kaataminen tuntunut olevan ensimmäinen kerta. Sitä ei hänestä juuri huomannut. Heräsin aamulla yksin. Pojat olivat poistuneet kuudelta aamulla ilmoitettuani heille, että bileet päättyvät ja haluan mennä nukkumaan. 

Korte jatkoi Joshuan kanssa yhteydenpitoa vielä myöhemminkin, ja hän kävi ystävänsä Lauran kanssa Joshuan bileissäkin. 

– Lontoon olympialaisten jälkeen Joshua siirtyi ammattilaisnyrkkeilijäksi, ja myöhemmin hänestä on tullut tämän yhden maailman seuratuimman lajin maailmanmestari. On ollut hienoa tuntea hänen tarinansa.

– Joshuaa muuten seuraa Twitterissä yli 3,2 miljoonaa ihmistä. Hän itse puolestaan seuraa alle kahtasataa ihmistä, ja minä olen yksi heistä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja