Anneli Auer ei tyydy yli puoleen miljoonaan euroon – hakee lisää korvauksia valtiolta

Anneli Auer jatkaa taistelua korvauksista valtion kanssa. Auer kertoo STT:lle sähköpostilla, että hän vie korvausasian oikeuteen. 

Valtiokonttori myönsi viime viikolla Auerille yli puoli miljoonaa euroa kärsimys- ja muita korvauksia. Valtiokonttori katsoi, että Auer istui syyttömänä kaltereiden takana 611 vuorokautta, ja myönsi tälle 800 euron kärsimyskorvauksen jokaiselta menetetyltä päivältä. Auer itse vaati yli 2,5 miljoonan euron korvauksia.  

Aueria epäiltiin miehensä murhasta niin sanotussa Ulvilan murhajutussa. Oikeus katsoi hänet kuitenkin syyttömäksi. 

Auer kertoi tuoreeltaan olevansa pettynyt Valtiokonttorin ratkaisuun. Hän sanoi menettäneensä koko omaisuutensa ja tulonlähteensä oikeusjuttujen myötä. 

– Työllistymismahdollisuuteni ovat heikot sekä omassa yrityksessäni että muualla muun muassa asian saaman laajan julkisuuden vuoksi. Korvauksilla siis on kyllä ihan taloudellistakin merkitystä, Auer kertoi sähköpostitse. 

Auer ja hänen asianajajansa Juha Manner ennakoivat jo viime viikolla, että he vienevät asian käräjille ja vaatinevat lisää korvauksia.

– Onhan tämäkin summa edes jotain, mutta kaukana siitä, mitä pyysin. Pidän outona, ettei Valtiokonttori antanut julkisuudelle arvoa, Auer kertoi. 

Valtiokonttorin myöntämät korvaukset ovat tiettävästi Suomen rikoshistorian tähän asti suurimmat. Suurimmista korvauksista ei kuitenkaan ole varsinaista tilastoa. 

– Kokonaismäärä on varmaankin suurin. Korvaukset ovat olleet 100000:n ja 150 000euron välissä. En muista, että isompia olisi ollut, kertoi Valtiokonttorin lakiasiainpäällikkö Pekka Syrjänen.

Lue myös:

    Uusimmat