Puolen miljoonan korvaus ei riitä Anneli Auerille: "Todennäköistä, että käräjille mennään"

Anneli Auerin mukaan puoli miljoonaa ei riitä lähimainkaan korvaamaan hänen muun muassa aiheettomasta vangitsemisestaan kokemaansa kärsimystä. Auer korostaa MTV:lle, ettei hänen tapauksensa ole verrattavissa muihin juttuihin.

– On hyvin todennäköistä, että asia menee käräjille. Keskustelin asianajajani kanssa jo puhelimitse, mutta lopullisen päätöksen teemme ensi viikolla.

Valitusaika valtionkonttorin korvauspäätöksestä on kolme kuukautta. Ilta-Sanomien mukaan Auer saa kärsimys- ja ansionmenetyskorvauksia yhteensä 545 800 euroa. Hän pyysi kolmea miljoonaa.

Mikäli Auer päättää nostaa asiassa kanteen, on edessä taas uusi oikeudenkäynti.

– Eihän se tietysti mukavalta kuulosta. Kyllä se tässä tapauksessa melko varmasti kuitenkin on edessä.

Anneli Auer istui Valtionkonttorin mukaan aiheetta vankilassa 611 päivää. Korvauksista ensimmäisenä kertoneen Ilta-Sanomien mukaan Auerin korvaussumma on Suomen historian suurin: esimerkiksi Bodom-murhista syytetty Nils Gustafsson sai aikanaan 700 euroa päivältä.

Normaali kärsimyskorvaus aiheettomasta vangitsemisesta on 120 euroa päivältä.

"Aika rauhassa olen saanut olla"

Auer esiintyi hiljattain suositussa Enbuske, Veitola & Salminen -talk showssa tässä kuussa ilmestyvän omaelämäkerrallisen kirjansa tiimoilta.

Talk show -julkisuus ei ole juuri muuttanut Auerin elämää, sillä monet ovat tunnistaneet rikosuutisista tutut kasvot jo aiemmin.

– Aika harvoin kukaan tulee juttelemaan. Aika rauhassa olen saanut olla.

Auerin tuomio törkeistä lapsiin liittyvistä hyväksikäytöstä on lainvoimainen, mutta hän on hakenut tuomion purkua korkeimmalta oikeudelta.

Ulvilan murhaan hänet on todettu syyttömäksi.

Anneli Auer Tuomas Enbusken haastattelussa Porin SuomiAreenassa viime kesänä. 

Anneli Auer astui julkisuuteen Porissa 1:58


Lue myös:

    Uusimmat