Anne Kukkohovi ulkonäköpaineista: Kamalaa, miten julmia ihmiset ovat toisilleen

Nuorten naisten sanotaan kärsivän ulkonäköpaineista enemmän kuin koskaan. Mallina töitä tehnyt Anne Kukkohovi kertoi Huomenta Suomen makuja ja elämää -osiossa sosiaalisen median vaikutuksesta nuorten ulkonäköpaineisiin.

Anne Kukkohovi, 43, kuvaili tuntojaan nuorten ulkonäköpaineisiin liittyen Huomenta Suomen makuja ja elämää -osiossa. Uutistoimittaja Kirsi Alm-Siira kysyikin haastattelun aikana, että onko Kukkohovilla itsellään ulkonäköpaineita.

– Kyllä niitä on varmasti kaikilla, mutta tämä aika on julmempi sosiaalisen median puitteissa. Kun olin teinityttö, niin ei ollut sosiaalista mediaa tai internetiä, Kukkohovi kertoo.

Tanssii Tähtien Kanssa -tähtikokelaasta on kammottavaa, miten ihmiset kommunikoivat toisilleen sosiaalisen median välityksellä.

– Se toisen haukkuminen on nykyään todella yleistä. Minusta on aika kamalaa, se kielenkäyttö ja miten julmia ihmiset ovat toisilleen, Kukkohovi kertoo huolissaan.

Millaisia neuvoja Kukkohovi antaisi ulkonäköpaineiden kanssa kamppaileville nuorille?

– Hirmu vaikea kysymys. Kaikki teini-ikäiset ihan varmasti miettivät ulkonäköä. On hurskastelua sanoa, että älä välitä siitä. Kaikki siitä nimittäin välittävät.

– Kaikkein tärkeintä on kuitenkin itsensä hyväksyminen ja arvostaminen, Kukkohovi muistuttaa.

Katso alta koko haastattelu. Kukkohovi kertoo Huomenta Suomen haastattelussa myös vanhempien merkityksestä nuoren ulkonäköpaineisiin liittyen.

Lue myös:

    Uusimmat