Anne Kukkohovi ulkonäköpaineista: Kamalaa, miten julmia ihmiset ovat toisilleen

Nuorten naisten sanotaan kärsivän ulkonäköpaineista enemmän kuin koskaan. Mallina töitä tehnyt Anne Kukkohovi kertoi Huomenta Suomen makuja ja elämää -osiossa sosiaalisen median vaikutuksesta nuorten ulkonäköpaineisiin.

Anne Kukkohovi, 43, kuvaili tuntojaan nuorten ulkonäköpaineisiin liittyen Huomenta Suomen makuja ja elämää -osiossa. Uutistoimittaja Kirsi Alm-Siira kysyikin haastattelun aikana, että onko Kukkohovilla itsellään ulkonäköpaineita.

– Kyllä niitä on varmasti kaikilla, mutta tämä aika on julmempi sosiaalisen median puitteissa. Kun olin teinityttö, niin ei ollut sosiaalista mediaa tai internetiä, Kukkohovi kertoo.

Tanssii Tähtien Kanssa -tähtikokelaasta on kammottavaa, miten ihmiset kommunikoivat toisilleen sosiaalisen median välityksellä.

– Se toisen haukkuminen on nykyään todella yleistä. Minusta on aika kamalaa, se kielenkäyttö ja miten julmia ihmiset ovat toisilleen, Kukkohovi kertoo huolissaan.

Millaisia neuvoja Kukkohovi antaisi ulkonäköpaineiden kanssa kamppaileville nuorille?

– Hirmu vaikea kysymys. Kaikki teini-ikäiset ihan varmasti miettivät ulkonäköä. On hurskastelua sanoa, että älä välitä siitä. Kaikki siitä nimittäin välittävät.

– Kaikkein tärkeintä on kuitenkin itsensä hyväksyminen ja arvostaminen, Kukkohovi muistuttaa.

Katso alta koko haastattelu. Kukkohovi kertoo Huomenta Suomen haastattelussa myös vanhempien merkityksestä nuoren ulkonäköpaineisiin liittyen.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja