Mainos

Annan: YK:n uudistaminen vie aikaa

YK:n pääsihteeri Kofi Annan kiistää tarjonneensa Norjan entiselle pääministerille Gro Harlem Brundtlandille pääsihteerin sijaisen virkaa.

Annan kertoi lehdistötilaisuudessa YK:n New Yorkin päämajassa, että tämä olisi ollut ennenaikaista, koska hänellä ei ollut tällaista virkaa tarjottavanaan tavatessaan Brundtlandtin tammikuussa.
-Minulla ei ole ehdokkaita tällä hetkellä, pääsihteeri jatkoi, mutta vahvisti tiedot, joiden mukaan hän etsii hyvin vakavasti naisehdokasta uuteen virkaan, jonka hän toivoo voivansa perustaa syksyllä.

Annan kertoi kaavailevansa henkilöä, jolla olisi valtuudet toimia pääsihteerin sijaisena tämän ollessa päämajan ulkopuolella.

Jumalalla helpompaa

Pääsihteeri Annan vastasi lehdistötilaisuudessa myös amerikkalaisen New York Times -lehden arvosteluun, jonka mukaan hän on ollut liian varovainen ryhtyessään uudistamaan YK:ta. Annan sanoi pyrkivänsä saamaan uudistuspaketin valmiiksi heinäkuun loppuun mennessä, jotta YK:n yleiskokous voisi hyväksyä sen syksyllä.

Annan kertoi leikillisesti pyytäneensä YK:n turvallisuusneuvostolta anteeksi, ettei hän ole onnistunut uudistamaan YK:ta kuudessa viikossa. Venäjän YK-suurlähettiläs huomautti tähän, että onhan pääsihteerillä ollut enemmän aikaa kuin Jumalalla, joka rakensi maailman viikossa. Annan vastasi: "Hänellä oli suuri etu siitä, että hän työskenteli yksin, ilman komiteoita ja 185:aa jäsenmaata".
(STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.