Mainos

Annan: Irakissa vaalit ensi vuonna

YK:n pääsihteerin Kofi Annanin mukaan Irakissa voidaan pitää parlamenttivaalit aikaisintaan tämän vuoden lopussa.

YK:n pääsihteerin Kofi Annanin mukaan Irakissa voidaan pitää parlamenttivaalit aikaisintaan tämän vuoden lopussa. Tälläkin aikataululla vaalien järjestämisen ehtona olisi, että niiden järjestämisestä olisi päästy sopuun ja valmistelut aloitettaisiin välittömästi, YK-raporttia turvallisuusneuvostolle maanantaina esitellyt Annan sanoi.
Pääsihteerin mukaan on kuitenkin todennäköisempää, että vaalit järjestetään vasta ensi vuoden puolella. Tästä huolimatta Annan kannattaa vallan siirtämistä irakilaisille jo kesäkuun lopulla, kuten Yhdysvallat on ilmoittanut. Annan ei tehnyt ehdotusta sen suhteen, miten Irakin väliaikainen hallitus pitäisi valita vallan siirtyessä amerikkalaisten miehityshallinnolta irakilaisille.

Annan kuitenkin esitteli joukon vaihtoehtoja, jotka Irakissa vieraillut Annanin erityisedustaja Lakhdar Brahimi on laatinut. Irakissa enemmistönä olevat shiiamuslimit ovat vastustaneet Yhdysvaltain vallanvaihtosuunnitelmia ja vaatineet vaalien järjestämistä ennen väliaikaishallituksen asumista virkaan.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.