Mainos

Annan: Ei terrorisotaa siviilien kustannuksella

YK:n pääsihteeri Kofi Annan muistuttaa, että terrorismin vastaista sotaa ei saa käydä siviilien hengen kustannuksella. Annan antoi kommenttinsa sen jälkeen kun yhdeksän lasta oli kuollut lauantaina amerikkalaisjoukkojen iskussa Afganistanin kaakkoisosassa.

-Pääsihteeri on ottanut huomioon, että liittouma on luvannut tutkia tämän traagisen tapauksen. Hän toivoo, että tutkimus on mahdollisimman perinpohjainen ja sen tulokset julkistetaan, sanottiin tänään julkistetussa tiedotteessa.

Annan muistutti myös, että kyseessä ei ollut ensimmäinen kerta, kun viattomat saavat surmansa liittouman ilmaiskuissa Afganistanissa. Tutkimuksen tulisi pääsihteerin mukaan varmistaa myös se, etteivät tällaiset tapaukset toistu.

Yhdeksän lasta kuoli lauantaina pommi-iskussa Ghaznin maakunnassa. Iskun kohteena oli Taleban-johtaja Wazir. Pahin liittouman virhe Afganistanissa sattui kesäkuussa 2002, kun 48 siviiliä sai surmansa amerikkalaisjoukkojen pommitettua erehdyksessä hääseuruetta Uruzganin maakunnassa Pohjois-Afganistanissa.

(MTV3-STT-AFP-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.