Anna: Teresa Välimäki sai kaksi vuotta sitten masennusdiagnoosin: "Minun oli pakko yksinkertaistaa elämääni"

Teresa Välimäki alkoi katsoa elämäänsä uusin silmin saatuaan masennusdiagnoosin.

VIDEO: Teresa Välimäki ja Kari Aihinen vierailivat Huomenta Suomessa

Kokki ja yrittäjä Teresa Välimäki kertoo Anna-lehden haastattelussa kaksi vuotta sitten saadusta masennusdiagnoosistaan. Haastattelussa hän toteaa, että diagnoosin myötä elämä oli laitettava kokonaan uusiksi.

– Onhan tämä ollut itsellenikin aikamoinen opettelun paikka. Olen ajatellut, että olen juuri se ihminen, joka aina selviytyy, hoitaa ja on muille tukena. Ja niin olen tähän asti selviytynytkin. Mutta sitten paukut eivät enää riittäneet, Teresa kertoo Anna-lehdelle.

Välimäki on kertoi vuonna 2008, että tarvitsi ammattiapua toipuakseen kipeästä avioerosta. Avioeron ohella Välimäki on kokenut niin lapsuus- kuin aikuisiälläänkin raskaita asioita, joilla on ollut häneen itseensä suuri vaikutus. Anna-lehden haastattelussa hän toteaa, että töissä käyminen on ollut hänelle henkireikä. Välimäki kertoo, että diagnoosin myötä hän on oppinut olemaan itsekäs.

– Diagnoosi pysäytti ajattelemaan elämääni ja herätti minussa terveen itsekkyyden. Se ohjasi minut tekemään niin töissä kuin vapaa-ajallakin valintoja itseni hyväksi, tekemään vain mielekkäitä asioita. Minun oli pakko yksinkertaistaa elämääni.

Lähde: Anna

Lue myös:

    Uusimmat