Mert Otsamo koskettavassa haastattelussa: "Nuorena mietin, miksei äiti valinnut minua alkoholin sijaan"

Muotisuunnittelija Mert Otsamo kertoo Cafe Lanzaroten haastattelussa siitä, miten äidin alkoholismi on vaikuttanut häneen läpi elämän. 

Muotisuunnittelija Mert Otsamo, 26, nousi julkisuuteen vuonna 2009, kun hän sijoittui kolmanneksi Muodin huipulle -ohjelmassa. Tämän jälkeen Otsamosta on kasvanut yksi Suomen tunnetuimmista muotisuunnittelijoista, jonka asiakkaita ovat lukuisat julkisuuden henkilöt.

Otsamon äiti on vuonna 2009 menehtynyt näyttelijä Kirsti Otsamo. Mert puhuu Cafe Lanzaroten haastattelussa koskettavasti siitä, miten äidin alkoholismi on vaikuttanut hänen elämäänsä.

–  Äidin alkoholismi oli minulle tosi iso asia. Uskottelin itselleni koko ajan, että olen selviytynyt siitä ja että olen tosi vahva, ja ettei ne asiat vaikuta minuun. Mutta löysin itseni parisuhteessani sellaisessa tilanteessa, jossa vaadin toista ihmistä valitsemaan minut. En tiennyt, miksi tarvitsen sen valinnan, Otsamo kertoo pohdiskellen.

– Nuorena mietin, miksei äiti valinnut minua alkoholin sijaan. Se oli hyvin itsekästä. En ymmärtänyt sen toisen ihmisen elämäntilannetta. Kyse ei ollut siitä, valitseeko hän viinipullon vai minut. Hän ei ollut tarpeeksi tietoinen omista traumoistaan, vaan haki sillä ulospääsyä.

Otsamo tunsi pitkään syylisyyttä siitä, ettei osannut auttaa äitiään, vaan asettui uhrin asemaan. Lopulta hän pääsi eteenpäin oivaltamalla sen, ettei kukaan voi odottaa 15-vuotiaalta samanlaista suhtautumistapaa kuin aikuiselta.

–  Itselleen anteeksi antaminen ja menneistä asioista luopuminen on tosi hankalaa, mutta päästin irti siitä ajatuksesta, etteikö äiti olisi rakastanut minua.

Voit kuunnella haastattelun kokonaisuudessaan täältä

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja