Apu: Sanna Kiiski romahti poikansa syöpätaistelun jälkeen: "Yöt itkin ja murehdin"

Toimittaja Sanna Kiiskin esikoispoika sairastui harvinaiseen imusolmukesyöpään juuri ennen kuopuksen syntymää marraskuussa 2013. 

Nyt Sanna Kiiski kertoo Apu-lehdessä, että kun poika parantui, hän itse romahti. Kiiskin elämä pyöri vuosia pojan syövän ympärillä, kunnes poika sai terveen paperit viime jouluna. 

Hiljalleen Kiiski huomasi, että ilo elämästä alkoi kaikota. 

– Päivisin olin unenpuutteesta kiukkuinen ja kireä, yöt itkin ja murehdin. Luulin, että itsellänikin on syöpä, koska olin niin loppu, Kiiski kertoo lehdelle. 

Kokeista ei kuitenkaan löytynyt terveydellisiä ongelmia. Tuttu terapeutti lähetti hänet psykiatrille, joka laittoi Kiiskin kolmen kuukauden sairauslomalle. 

– Lääkityksestä kieltäydyin. Toki olisin voinut niiden avulla saada paremmin unta, mutta lääkeet eivät olisi poistaneet monikerroksista, monisyistä ahdistusta, Kiiski toteaa Apu-lehdelle. 

Psykiatrin neuvoilla elämä alkoi rakentua uudestaan pienin askelin. Hän aloitti myös opiskelun uudestaan, koska paluu entiseen tuntui kaukaiselta. 

Kiiski aloitti kaksivuotisen lyhytterapeuttikoulutuksen ja jatkoi kesken jääneitä Life coach -opintojaan. Hän kertoo Avussa olevansa kiinnostunut muiden ihmisten auttamisesta. 

– Oma kokemus on tärkeä, mutta sen lisäksi tarvitaan työkaluja. Niitä lähden nut oppimaan. 

Lähde: Apu

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja