Henri Alén kirjoittaa somessa avoimesti työelämän paineista. Kokki on syönyt lääkkeitä, hoitanut itseään menemällä metsään ja nähnyt monen lahjakkuuden lopettavan, koska pää ei kestä.
Henri Alén puhui vuonna 2016 Huomenta Suomessa tulevaisuuden ruoasta. Katso video yllä!
Tv:stä tuttu huippukokki Henri Alén, 40, kirjoittaa LinkedIn-sivullaan työelämästä ja siihen liittyvistä paineista sekä niiden kestämisestä.
Alén toteaa nähneensä ja kokeneensa ravintola-alalla kaikenlaista: muun muassa kokin menevän psykoosiin, tilanteita, joissa taju lähtee lämmöstä ja missä psyyke hajoaa kesken työtehtävien.
– Itselläni on poikkeuksetta aina ollut hyviä esimiehiä ja kokkikavereita. Silti omatkin paholaiset ovat paikoin vetäneet minut mielen mustalle puolelle. Kokkina hyveeni ei ole vahva psyyke vaikka moni niin kuvittelee. (Vuonna) 2006 tein Aamu-tv:tä, kokkasin illat ravintola Savoyssa ja välissä kirjoitin kirjaa, Alén muistelee ja toteaa seinän tulleen vastaan paniikkihäiriökohtauksen myötä.
