Anna menehtyi leikkauksen jälkeen vuonna 2014 – aviomies kantaa edelleen syyllisyyttä: "Tämä valvottaa minua öisin"

Anna Bowditch, 24, kuoli leikkauksen jälkeen vuonna 2014. Annan mies Stephen kertoi uskoneensa, että leikkaus tehtiin liian aikaisin.

Australialaismies menetti vaimonsa leikkauksen vuoksi vuonna 2014. Hän kantaa edelleen syyllisyyttä tapahtuneesta.

Anna sai aivohalvauksen

Anna Bowditch, 24, meni leikkaukseen murtuneen jalan vuoksi. Leikkauksen jälkeen Anna sai aivohalvauksen, jonka epäillään johtuneen verihyytymästä aivoissa. Aihetta käsitellään oikeudessa, kertoo The Australian -sivusto.

Annan mies Stephen kertoi uskoneensa, että leikkaus tehtiin liian aikaisin. Pari oli myös riidellyt aiheesta.

– Tämä on yksi niistä asioista, jotka valvottavat minua öisin, mies tunnusti.

– Suurin katumuksen aiheeni on, etten estänyt häntä menemästä leikkaukseen, hän kertoi AAP:n mukaan.

Stephen katuu, ettei vastustanut leikkausta

Anna oli juuri palannut pitkältä lentomatkalta; hän käytti e-pillereitä ja hänen kolesterolinsa oli korkea.  The Age -lehden vuonna 2017 haastatteleman asiantuntijan mukaan nämä tekijät lisäävät veritulpan riskiä.

Stephen katuu, ettei vastustanut leikkausta kiivaammin.

Ennen leikkaustaan Anna koki hengenahdistusta ja sydämentykytyksiä. Stephenin mukaan jo pieni rasitus aiheutti naiselle oireita. Lääkäri analysoi oireiden johtuvan leikkaukseen liittyvästä jännityksestä. Anna kärsi synnytyksenjälkeisestä masennuksesta.

– Minusta ne eivät vaikuttaneet vain jännittyneisyydeltä. Näin hänen hengästyvän ja hierovan rintaansa vain, kun hän liikkui, Stephen kertoi.

Anna ilmeisesti kertoi sydänoireistaan lääkärille suullisesti, muttei rastittanut niitä terveystietoja keräävään lomakkeeseen. Lääkärin mukaan hän olisi perunut leikkauksen, jos olisi tiennyt, että Anna on viime aikoina kärsinyt sydämentykytyksistä.

Aiheen käsittely oikeudessa jatkuu.

***


Lue myös:

    Uusimmat