Lääkärit tekivät väärän diagnoosin – väsymystä valitellut perheenäiti kuoli lomalla miehensä syliin: "Hän ajatteli olevansa kunnossa"

Vappuna Marian sormet puutuivat – pian diagnoosina olikin MS-tauti 4:58
Videolla kerrotaan Mariasta, joka sairastui MS-tautiin.

42-vuotias perheenäiti kuoli lomamatkalla miehensä syliin. Kuolinsyyksi paljastui veritulppa, jota lääkärit olivat erehtyneet luulemaan Guillain-Barrén oireyhtymäksi. 

Brittiläinen perheenäiti Zoe Williams, 42, kuoli aviomiehensä Jasonin syliin lomamatkalla Yhdysvalloissa, kertoo muun muassa The Mirror -sivusto.

Zoe, Jason ja heidän poikansa Hayden, 11, saapuivat lomalle San Fransiscoon 26. lokakuuta. Päivää myöhemmin Zoe alkoi valitella olevansa väsynyt. Hän arveli sen johtuvan pitkästä lennosta ja aikaeroväsymyksestä. 

Lyyhistyi kävellessään

Perhe oli aikonut mennä katsomaan amerikkalaista jalkapalloa, mutta Zoe ei pystynyt kävelemään kunnolla. 

He lähtivät kuitenkin otteluun, mutta käveltyään hieman yli parikymmentä metriä Zoe lyyhistyi.

– Hän sanoi olevansa vain väsynyt ja käski meitä menemään. Hän jäisi hotellille nukkumaan. Hän ajatteli olevansa kunnossa, Jason kertoi The Sun -lehdelle.

Lääkärit erehtyivät oireista

Kolmantena lomapäivänä he menivät lääkäriin. Lääkärit tulkitsivat väsymyksen, tunnottomuuden ja kihelmöinnin johtuvan Guillain-Barrén oireyhtymästä, hermojuuritulehduksesta, jota nainen oli sairastanut 20 vuotta sitten. He veikkasivat taudin puhjenneen uudelleen, ja hän sai lääkkeet.

Seuraavina päivinä Zoen kunto huonontui. Hän yritti silti tehdä lomasta niin ihanan kuin suinkin.

– Torstaina menimme suosittuun ostoskeskukseen. Zoe oli pyörätuolissa.

– Hänellä oli kaikki Guillain-Barrén syndrooman tyypilliset oireet, niin me ajattelimme. Halusimme näyttää pojallemme tuon nähtävyyden, Jason kertoi.

Zoe ei halunnut mennä sairaalaan, sillä hän luotti diagnoosin antaneisiin lääkäreihin. Hän päätti mennä lääkäriin heti, kun päästäisiin kotiin.

Meni tajuttomaksi

Paluumatkan aika koitti lauantaina 2. marraskuuta. Zoe saapui lentokentälle ja hänelle annettiin pyörätuoli, sillä hän oli niin heikossa kunnossa, ettei kyennyt kävelemään.

Kun perhe nousi koneeseen, Zoe alkoi menettää tajuntansa. Lentokentän lääkintähenkilökunta totesi, että olisi parempi, jos perhe ei lähtisi lennolle.

– He sanoivat, että Zoen pitäisi mennä uudelleen lääkäriin, ennen kuin saisimme lentää kotiin. Kaikki lääkäriasemat oli kuitenkin suljettu viikonlopun ajaksi, Jason kertoi.

Kuoli yöllä aviomiehensä syliin

Perhe majoitettiin läheiseen hotelliin. He saivat invalideille tarkoitetun huoneen, jotta Zoella olisi mukavampi olla. 

Tuona yönä Zoen kunto romahti. Hayden nukkui, mutta Jason oli vaimonsa vierellä.

– Hän sanoi, että hänen oli vaikea hengittää. Soitin ambulanssin, mutta hän kuoli syliini ennen kuin auttajat saapuivat. 

Zoen kuolinsyyksi paljastui veritulppa. 

Kiitollinen hotellin työntekijöille

Muutama Jasonin ja Haydenin läheinen oli lentänyt San Fransiscoon kuultuaan tapahtuneesta. Lehtitietojen mukaan isä ja poika aikoivat palata kotiin tämän viikon torstaina, kun myös Zoen ruumiis saatiin viedä kotiin.

Hotellihenkilökunta oli siirtänyt isän ja pojan sviittiin ja yrittänyt tehdä näiden olon surun keskellä mahdollisimman mukavaksi. Eräs hotellin työntekijä kävi kävelyllä Haydenin kanssa. 

– En voi kiittää hotellin työntekijöitä kylliksi, Jason kertoi.

– Jos he eivät olisi olleet noin ystävällisiä, en tiedä, mitä olisin tehnyt.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Menetyksen aiheuttama tuska on valtava.

– Tämä on jättänyt elämäämme valtavan aukon, eikä hän ole koskaan korvattavissa, Jayson sanoi.

Lue myös:

    Uusimmat