Anna Eriksson: Kiertue-elämä koituu monen suhteen kohtaloksi

Anna Erikssonin uuden albumin lyriikat huokuvat haikeaa luopumisen tunnelmaa ja menneitä elämäntilanteita. Itse levyn päätähti hehkuu nyt onnea uudessa suhteessaan, täysin vailla paljon puhuttua kolmenkympin kriisiä. Ainut asia, joka laulajan elämässä on pysynyt ja pysyy, on kotikylä Ihode, joka taipui myös marraskuussa julkaistavan albumin nimeksi.

Laulaja Anna Eriksson on säveltänyt tällä kertaa itse levylleen seitsemän kappaletta sekä tehnyt koskettavat lyriikat kaikkiin sävelmiin. Menneessä elämässä koetut tunteet kuuluvat myös lyriikoissa.

- Levy ei välttämättä olisi lyriikoiltaan täysin erilainen, vaikka elämässä ei olisi tapahtunutkaan tiettyjä asioita. Mutta kyllä nämä kokemukset tietysti ovat vaikuttaneet. Jos elämässä tapahtuu jotain ja tekee lauluja, niin väistämättäkin ne heijastuvat lauluihin, Eriksson kertoi Viihdeuutisille.

Eriksson lähtee kiertueelle uuden levyn tiimoilta marraskuun alussa. Konserttisalikiertuetta kaavaillaan alkavaksi helmikuussa. Taiteilu työn, parisuhteen sekä ystävyyssuhteiden välillä ei ole keikkailevalle artistille helppoa. Eriksson aloitti muusikon uransa yli kymmenen vuotta sitten 18-vuotiaana, ja tietää, mitä myllytystä artistielämä saattaa tuoda mukanaan.

- Kiertue-elämä on koitunut monen suhteen ja myös ystäväsuhteen kohtaloksi. Saa olla tosi skarppi, ja väistämättäkin se lähimpien ystävien piiri pienenee vuosien myötä. Nämä ihmiset myös ymmärtävät, että aina ei voida olla yhteydessä. Parisuhteessa pitää pitää huolta siitä, että sitä yhteistä aikaa vain löytyy, muuten se on turmiollista, Eriksson sanoo.

Kriisistä ei tietoakaan

Eriksson elää elämänsä parasta aikaa - kolmenkympin kriisi ei kosketa ainakaan häntä.

- Sitä aina toitotetaan, että pitäisi olla joku kriisi. Minulla taas on viimeinen vuosi ollut elämäni mukavinta aikaa. Asiat alkaneet selkiytyä, enkä enää ota hirveitä hiksoja kaikista asioista. Ehkä se on aikuistumista tai tietynlaista luovuttamista elämälle, eli antaa elämän kantaa ja luottaa siihen, että asiat kyllä järjestyvät. Ei tarvitse kauheasti ottaa stressiä joka asiasta.

Vauvojakaan ei ole pakko tehdä, ainakaan juuri nyt, eikä ainakaan ikäpaineiden vuoksi. - En tietääkseni ole raskaana, Eriksson kertoo hymyillen.

- Jos sanoo niin, että ei se ole nyt ajankohtaista, se ei sitten varmaan koskaan ole, jos niin ajattelee. Mutta kyllä se nyt saa vielä vähän aikaa odottaa.

Ihode-albumi ilmestyy kauppoihin 14. marraskuuta. Eriksson nimesi albumin kotikylänsä mukaan: sieltä hän on nykyiseen asuinpaikkaansa Helsinkiin lähtenyt - muun muassa Tansanian, Saudi-Arabian ja Intian kautta - ja sinne hän aina palaa.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat