Anja Pohjolan kassi:

- vasikan maksaa - silakoita - bataatti - suolarouskuja - 4 luumua - 4 chilipaprikaa

Markus Maulavirran ja Anja Pohjolan menu:

Bataattisosekeitto

1/2 bataattia laihaa lihalientä peruna tilkka kermaa suolaa valkopippuria

Kuutioi bataatti ja peruna. Keitä miedossa lihaliemessä kypsäksi. Soseuta ja mausta suolalla, pippurilla sekä tilkalla kermaa.

Pariloitu maksa ja luumu-chutney

4 luumua 1 sipuli vähän tuoretta chilipalkoa 1/2 dl sokerialoraus viinietikkaa tippa vettä

Viipaloi sipuli ja lohko luumut. Laita kasariin kaikki aineet yhdessä ja keitä hiljalleen melko kuivaksi. Tarjoa ohuiksi leikattujen pariloitujen maksaviipaleiden kera.

Silakkatartar

sitruuna 4 silakkaa 100 g ryöpättyjä haapasieniä hienoksi leikattua sipulia 1/2 dl smetanaa suolaa pippuria

Puhdista silakat ja marinoi sitruunamehulla noin 15 minuuttia. Leikkaa silakat ja sienet pieniksi ja yhdistä hakatun silakan kanssa. Sekoita joukkoon smetanaa ja tarjoa ruisleivän kanssa.

Luumuhilloke

5 lohkottua luumua 1 dl sokeria 1 1/2 dl vettä vaniljatanko sitruunan kuorta kermavaahtoa

Laita kattilaan sokeri ja vesi. Kiehauta ja mausta vaniljatankolla sekä sitruunan kuorella. Kaada kuumana luumujen päälle ja jäähdytä. Tarjoa kermavaaahdon kera.

Paistetut silakat

Puhdista silakat ja pyöritä suolalla maustetuissa ruisjauhoisssa. Paista voissa rapeiksi. Tarjoa perunamuusin kanssa.

Lue myös:

    Uusimmat