Mainos

Animalia haluaa kosmetiikkalakiin koe-eläinkiellon

Animalia toivoo, että kosmetiikan eläinkokeet kielletään lainsäädännöllä välittömästi. Kosmetiikkalakiesitystä käsitellään ensi tiistaina eduskunnassa.

Eläinsuojeluliitto Animalia vetosi tänään kansanedustajiin, jotta he vaatisivat uuteen kosmetiikkalakiin välitöntä koe-eläinkieltoa. Kielto ei sisälly kosmetiikkalakiesitykseen, mikä oli Animalian mukaan suuri pettymys.

Hallituksen viime viikolla antamaa esitystä käsitellään tiistaina eduskunnan lähetekeskustelussa.

Koska Suomessa ei ilmeisesti ole tehty vähään aikaan kosmetiikan eläinkokeita, ne olisi luontevaa myös kieltää lainsäädännöllä saman tien, Animalia perusteli tiedotteessaan.

EU:n kosmetiikkadirektiivi edellyttää, että kosmetiikkateollisuuden eläinkokeet on lopetettava viimeistään vuonna 2013. Välitön kielto oli toisena vaihtoehtona lausuntokierroksella käyneessä kauppa- ja teollisuusministeriön ehdotuksessa. Animalian mukaan suurin osa lausunnonantajista oli kannattanut vaihtoehtoa, jossa kosmetiikan eläinkokeet sallitaan vuoteen 2013 asti. Perustelu oli liiton mukaan se, että muita maita tiukempi lainsäädäntö voisi asettaa esteitä yritysten toiminnalle Suomessa.

Animalia kummastelee, miksi mahdollisuus eläinkokeiden tekemiseen haluttiin säilyttää, vaikka suomalainen kosmetiikkateollisuus on pyrkinyt mainostamaan tuotteitaan eläinkokeettomina.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.