Angelina Jolien väite: ex-mies Brad Pitt oli väkivaltainen häntä kohtaan jo ennen vuoden 2016 lentomatkaa

Ex-pari Angelina Jolie ja Brad Pitt riitelevät edelleen oikeudessa Miraval-viinitilasta. Asiakirjoista käy ilmi, että Pittin väitetään pahoinpidelleen Jolieta jo ennen kuin kohtalokas lentomatka tapahtui vuonna 2016.

Entinen näyttelijäpariskunta Angelina Jolie ja Brad Pitt kiistelevät tällä hetkellä yhteisomistuksessa aikoinaan olleesta ranskalaisesta Miravalin viinitilasta. Taistelu on kärjistymässä ja sytyttämässä uudelleen vanhat ristiriidat, sillä uudet oikeuden asiakirjat väittävät Pittin pahoinpidelleen Jolieta fyysisesti jo ennen heidän kohtalokasta lentomatkaansa vuonna 2016.

Entinen pariskunta osti Etelä-Ranskassa sijaitsevan maatilan ja viinitilan vuonna 2008. Lokakuussa 2021 Jolie myi puolet viinitilasta Tenute del Mondolle, joka on venäläisen oligarkin Juri Sheflerin hallitseman Stoli Groupin tytäryhtiö.

Torstaina 4. huhtikuuta Jolie jätti Los Angelesin ylioikeudelle hakemuksen, josta CNN on saanut kopion. Hakemuksessa hän väittää yrittäneensä myydä Pittille osuutensa viinitilasta, mutta heidän neuvottelunsa lopulta kariutuivat, kun Pitt asetti myynnin ehdoksi sen, että Jolie allekirjoittaisi salassapitosopimuksen. Kyseinen sopimus kielsi Jolieta puhumasta muutoin kuin oikeudessa Pittin pahoinpidelleen Jolieta ja heidän lapsiaan, jotta Pittin henkilökohtaiset asiat eivät sotkeutuisi viinitilabisnekseen. 

Jolie väittää torstaina jättämässään hakemuksessa myös, että Pittin historia Jolien fyysisestä pahoinpitelystä alkoi jo paljon ennen perheen syyskuun 2016 lentomatkaa Ranskasta Los Angelesiin. Hän ei kuitenkaan kerro tarkemmin väitetystä aiemmasta pahoinpitelystä.

Tällä viikolla jätetty uusi hakemus juontaa juurensa Pittin vuonna 2022 nostamasta kanteesta, jossa hän väitti, että hänellä ja Joliella oli sopimus siitä, että kumpikaan ei myy osuuttaan viinitilasta ilman toisen suostumusta. Kesäkuussa 2023 jätetyssä kanteessa hän väitti, että Jolie myi osuutensa viinitilasta kostonhimoisesti epäsuotuisan huoltajuuspäätöksen jälkeen.

Jolie väittää torstaina jättämässään asiakirjassa, että hän suostui allekirjoittamaan salassapitosopimuksen, joka rajoittui siihen, ettei hän halventanut Miravalin viinibisnestä, osana alkuperäistä sopimusta, jolla hän myisi silloin viimeistelyvaiheessa olevalla sopimuksella Pittille osuutensa viinitilasta. 

Pitt oli aiemmin väittänyt kesäkuussa 2023 päivätyssä muutetussa kanteessaan, että sen jälkeen, kun Jolie ei suostunut allekirjoittamaan hänen salassapitosopimustaan, Jolie ehdotti vielä laajempaa sopimusta, jossa olisi säädetty niin, että muulla tavoin kuin oikeudenkäyntiasiakirjoissa tai todistajanlausunnoissa kumpikaan osapuoli ei saa suoraan tai osapuolen edustajien välityksellä tehdä julkisella foorumilla mitään halventavia huomautuksia toisesta osapuolesta.

Jolie ei hakemuksen mukaan koskaan päätynyt nostamaan syytettä Pittiä vastaan vuoden 2016 lentokonekahakasta, koska hän uskoi, että paras tapa olisi, että Pitt ottaisi vastuun ja auttaisi perhettä toipumaan aiheuttamastaan posttraumaattisesta stressistä.

Kohtalokas lentomatka Ranskasta Los Angelesiin vuonna 2016

Väitetyn pahoinpitelyn sanotaan tapahtuneen vuonna 2016 pariskunnan matkatessa lastensa kanssa yksityiskoneessa Ranskasta Los Angelesiin. Pittin sanotaan käyneen ensiksi Jolien kimppuun, minkä jälkeen yksi lapsista oli puolustanut äitiään sanallisesti. Tässä vaiheessa Pittin sanotaan hyökänneen lapsensa kimppuun, jolloin Jolie oli yrittänyt tarttua miestään takaa päin pysäyttääkseen tämän.

Asiakirjojen mukaan lapset olisivat tämän jälkeen kiiruhtaneet puolustamaan toisiaan.

Jolie syyttää asiakirjassa Pittin lyöneen riitelyn lomassa yhtä kaksikon lapsista kasvoihin ja kuristaneen toista. Lisäksi Pittin sanotaan tarranneen Jolien päähän ja ravistelleen tätä sekä tuupanneen hänet seinää vasten. Pittin sanotaan myös yhdessä vaiheessa lentoa kaataneen olutta Jolien päälle sekä kaataneen toisessa kohtaa olutta ja punaviiniä lasten päälle.

CNN kertoi aiemmin, että Pittiä ei pidätetty tai syytetty vuoden 2016 välikohtaukseen liittyen FBI:n saatua tutkimuksensa päätökseen, ja Pittin edustaja kiisti Jolien lokakuussa 2022 jätettyyn arkistoon sisältyneen kertomuksen kyseisestä välikohtauksesta. Pittin edustaja sanoi tuolloin CNN:lle antamassaan lausunnossa, että Pitt on ottanut vastuun siitä, mitä hän teki, mutta ei siitä, mitä ei tehnyt.

Jolie haki avioeroa Pittistä vuonna 2016. Heidät julistettiin juridisesti eronneiksi vuonna 2019, ja yhteishuoltajuusjärjestely tehtiin vuonna 2021.

CNN tavoitti myös Pittin edustajan ja on pyytänyt kommenttia torstain asiakirjoissa esitetyistä uusista väitteistä.

Ex-pariskunnalla on kuusi lasta: Maddox, 22, Pax, 20,  Zahara, 19, Shiloh, 17, Vivienne, 15 sekä Knox, 15. Maddox, Pax ja Zahara ovat adoptoituja.

Lähde: CNN

 

Lue myös:

    Uusimmat