Yhdysvaltalaisnäyttelijä Angelina Jolie syyttää ex-miestään Brad Pittiä pahoinpitelystä

Yhdysvaltalaisnäyttelijä Angelina Jolie syyttää ex-puolisonsa näyttelijä Brad Pittin pahoinpidelleen niin häntä kuin pariskunnan lapsiakin.

Jolie esittää syytöksensä tiistaina tuomioistuimelle jätetyissä asiakirjoissa, joista useat yhdysvaltalaismediat ovat kirjoittaneet.

Väitetyn pahoinpitelyn sanotaan tapahtuneen vuonna 2016 pariskunnan matkatessa lastensa kanssa yksityiskoneessa Yhdysvalloista Ranskaan.

Pittin sanotaan käyneen ensiksi Jolien kimppuun, minkä jälkeen yksi lapsista oli puolustanut äitiään sanallisesti. Tässä vaiheessa Pittin sanotaan hyökänneen lapsensa kimppuun, jolloin Jolie oli yrittänyt tarttua miestään takaa päin pysäyttääkseen tämän.

Asiakirjojen mukaan lapset olisivat tämän jälkeen kiiruhtaneet puolustamaan toisiaan.

Jolie syyttää asiakirjassa Pittin lyöneen riitelyn lomassa yhtä kaksikon lapsista kasvoihin ja kuristaneen toista. Lisäksi Pittin sanotaan tarranneen Jolien päähän ja ravistelleen tätä sekä tuupanneen hänet seinää vasten.

Pittin sanotaan myös yhdessä vaiheessa lentoa kaataneen olutta Jolien päälle sekä kaataneen toisessa kohtaa olutta ja punaviiniä lasten päälle.

Pitkä vääntö lasten huoltajuudesta ja yhteisestä viinitilasta

Yhdysvaltain liittovaltion viranomaiset tutkivat aikanaan Pittiä syytösten vuoksi, mutta virallisia syytteitä ei ikinä nostettu. Jolie haki avioeroa muutama päivä lennon jälkeen.

Tähdet ovat tätä seuranneiden vuosien aikana olleet riidoissa avioliittonsa, kuuden lapsensa huoltajuuden sekä yhteisen omaisuutensa tiimoilta. Jolien ja Pittin lapsista kolme on biologisia ja kolme adoptoituja.

Viime vuosina pari on vääntänyt julkisesti muun muassa heidän yhdessä ostamansa ranskalaisen viinitilan omistajuudesta.

Uutistoimisto AFP on ottanut yhteyttä Pittin edustajiin saadakseen kommenttia tuoreisiin syytöksiin liittyen.

Lue myös:

    Uusimmat