Mainos

Andersson ei salli vapaita käsiä Emu-ratkaisussa

Vasemmistoliiton puheenjohtaja kulttuuriministeri Claes Andersson vaatii, että puolueen kaikkien kansanedustajien pitää pysyä rivissä, kun eduskunta ensi keväänä päättää Suomen Emu-jäsenyydestä. Andersson sanoi tänään, että asiassa on syytä toimia tavanomaiseen tapaan, eli keskustelun jälkeen tehdään sitova ryhmäpäätös.

-Tämä on sen luokan kysymys, että kyllä ryhmän pitää käyttäytyä sen mukaan, mitä enemmistö sitten päättää. Tämä on ainakin nyrkkisääntö, hän totesi.

Puolueen kanta tuli selväksi eilen päättyneessä jäsenäänestyksessä. Yli puolet äänestäneistä hyväksyi sen, että puolueen kansanedustajat voivat äänestää hallituksen Emu-esityksen puolesta. Andersson arvioi asiaa vasemmistoliiton puoluehallituksen kokouksen jälkeen pidetyssä tiedotustilaisuudessa.

Eduskuntaryhmän puheenjohtaja Martti Korhonen ei muotoillut omaa kantaansa yhtä jyrkästi, mutta ajattelu kulki hyvin samaan suuntaan. Korhosen mielestä puolueen jäsenäänestyksen tulos on moraalisesti sitova samaan tapaan kuin EU-kansanäänestyksen tulosta pidettiin aikanaan ohjeena.
-Puolue on jäsenäänestyksen kautta tietyn mallin siihen vetänyt, ja sitä käytetään pohjana päätöksenteolle eduskuntaryhmässä, Korhonen sanoi.

Tulevasta Emu-ratkaisusta ei eduskuntaryhmässä ole vielä keskusteltu. Muutamilla on kuitenkin arveltu olevan haluja äänestää Emua vastaan. Jäsenäänestyksen tuloksen uskotaan vähentäneen näitä paineita merkittävästi.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.