Ampumahiihtotähti Gabriela Koukalova valottaa paluuspekulaatioita: "Jotkut sanovat, että se olisi hyvä idea, mutta..."

Ampumahiihdon supertähtiin lukeutunut tshekki Gabriela Koukalova ei ole kilpaillut sitten kauden 2016–2017. Koukalova kertoo, että häneltä udellaan paljon mahdollisesta paluusta, mutta hän on sen suhteen skeptinen.

– Jotkut sanovat, että se olisi hyvä idea, mutta en ole itse täysin vakuuttunut. Ei kuitenkaan pidä koskaan sanoa ei koskaan, Koukalova sanoi tshekkilehdistölle.

Koukalova oli viime kauden sivussa pohjevamman takia. Hän ilmoitti jo hyvissä ajoin jättävänsä tämänkin talven väliin, ja ilmoitti tuolloinkin, ettei ole todennäköisesti jatkamassa ampumahiihtouraansa sen jälkeenkään.

Koukalova kertoo nyt, että hänellä on ilmaantunut selkävaivoja, "luultavasti koska hän ei pystynyt kunnolliseen liikuntaan 11 kuukauteen". Jalkakaan ei ole täysin ennallaan, vaan ilmoittelee itsestään tavanomaistenkin aktiviteettien kuten pitkien kävelyiden aikana.

– Tuntuu siltä, että minulla on kireyttä jaloissani, Koukalova kuvaili.

– Ehkä kroppa muistuttaa kaikesta aiemmasta ja puolustaa edelleen itseään.

Koukalova paljastaa hiihtäneensä hiljattain ensimmäistä kertaa pitkään aikaan. Hän sai hiihtämisestään kehuja.

– Monet tunnistivat minut ja kysyivät: "Oletko se yhä sinä?" Olin kuitenkin heikko, koska fysiikkani ei ole sillä tasolla kuin se tapasi olla.

"En kadu mitään"

Muun muassa elämäkerran tänä vuonna julkaissut Koukalova kokee, että ampumahiihdosta vetäytyminen on tuottanut hänelle paljon hyvää. Hän kertoo oppineensa huolehtimaan itsestään entistä paremmin.

– Olen ehkä kokenut uusia asioita, jotka olisivat jääneet kokematta, jos olisin pysynyt ampumahiihdon parissa. On paljon opittavaa, kun hyppää pois urheilumaailmasta. Olen kuitenkin tyytyväinen, että tein niin. En kadu mitään, Koukalova summasi.

Koukalovan meriitteihin ampumahiihdossa lukeutuvat kaksi olympiahopeaa, kaksi MM-kultaa ja neljä himmeämpää MM-mitalia. Tshekkitähti voitti lisäksi kaudella 2015–2016 maailmancupin kokonaiskilpailun.

Lähteet: Denik.cz, Lidovky.cz

Lue myös:

    Uusimmat