Ole Einar Björndalen ja Darja Domratsheva palaavat viimeisen kerran tositoimiin: "Missään muualla iho ei mene samalla lailla kananlihalle"

Aviopari Ole Einar Björndalen, 44, ja Darja Domratsheva, 32, jättää jäähyväiset ampumahiihtofaneille palaamalla vielä kerran tositoimiin Saksan Schalkessa tulevana lauantaina järjestettävässä pariviestikilpailussa. Lajin superkaksikolle on luvassa upeat jäähyväiset yli 45 000 katsojan edessä erityisissä puitteissa jalkapallojoukkue Schalke 04:n kotistadionilla Veltins-Arenalla.

Norjalaista Björndalenia pidetään kaikkien aikojen ampumahiihtäjänä. Hän on voittanut urallaan kahdeksan olympiakultaa, 20 MM-kultaa ja kuudesti ampumahiihdon maailmancupin kokonaiskilpailun. Björndalenilla on kaikkiaan hurjat 95 henkilökohtaista maailmancup-voittoa, joista 94 ampumahiihdosta ja yksi maastohiihdosta.

Valkovenäläinen Domratsheva on puolestaan juhlinut olympiavoittoa neljästi, maailmanmestaruutta kahdesti ja maailmancupin kokonaiskilpailun voittoa kerran. Domratsheva saavutti ampumahiihtourallaan kaikkiaan 34 maailmancupin osakilpailuvoittoa.

Sekä Björndalen että Domratsheva lopettivat aktiiviuransa viime kevääseen. Nyt kaksikolla on mahdollisuus jättää tyylikkäät jäähyväiset kutsukisassa, josta Björndalenilla on ennestään ennätykselliset neljä voittoa.

– Meillä molemmilla on hyviä ampumahiihtomuistoja Schalkesta. Olen kisannut Schalkessa monta kertaa ja Darja toistaiseksi kerran; meillä on ollut todella hauskaa. Millään muulla stadionilla iho ei mene samalla lailla kananlihalle. Olemme iloisia, että saamme kokea viimeisen kisamme yhdessä niin monien fanien kanssa Veltins-Arenalla. Näistä tulee meille tunteikkaat ja erityiset jäähyväiset, Björndalen tunnelmoi ennakkoon biathlon-aufschalke.de-sivustolle.

Videolla raportti naisten maailmancupin takaa-ajokisasta, jossa Kaisa Mäkäräinen nousi 22 sijaa viime lauantaina:


Lue myös:

    Uusimmat