Mainos

Amnesty: Palestiinalaiset syyllistyvät ihmisoikeusloukkauksiin

Kansainvälinen ihmisoikeusjärjestö Amnesty International arvostelee palestiinalaisten itsehallintoa ihmisoikeusloukkauksista. Järjestön mukaan itsehallinto on pyrkinyt vaientamaan siihen kohdistuvan kritiikin pidättämällä arvostelijoita ja sulkemalla viestimiä ja tutkimuskeskuksia, jotka ovat moittineet itsehallintoviranomaisten toimia.

Amnesty

Järjestö vetoaa palestiinalaisten presidentin Jasser Arafatin johtamaan itsehallintoon, jotta se sallisi rauhanomaisen mielipiteenilmaisun vapauden. Palestiinalaisten kansalliskokouksen hyväksymä perustuslaki takaa ilmaisunvapauden, mutta Arafat ei ole vahvistanut lakia.

-Ihmisoikeuksien puolustajia, toimittajia, uskonnollisia virkailijoita, kirjailijoita, virkamiehiä, ay-aktivisteja ja tutkijoita on pidätetty heidän mielipiteidensä vuoksi. Pidätykset ovat usein olleet laittomia ja pidätettyjä on pidetty salaisissa tyrmissä, järjestö sanoo. Järjestön mukaan pidätetylle ei tavallisesti kerrota pidätyksen syytä, häntä vastaan ei nosteta virallista syytettä ja vankeusaika saattaa venyä pitkäksikin. -Turvallisuuspalvelu on kutsunut itsehallintoa arvostelleen henkilön keskustelemaan "kahvikupin ääreen". Kahvipöytäkeskustelu on voinut venyä jopa kuukauden pituiseksi vankeudeksi, järjestö kertoo.

Tämänkaltaisia laittomia pidätyksiä se on kirjannut kuluvana vuonna 13. Turvallisuusviranomaiset pidättivät viime vuonna kahdeksan palestiinalaisvaikuttajaa, jotka allekirjoittivat itsehallintoa arvostelleen vetoomuksen. Myös Arafatin pakolaisasiain neuvonantaja Abd al-Fattah Ghanem vangittiin kesäkuussa sen jälkeen kun hän oli arvostellut pakolaishallintoa. Hän ei ole saanut asianajajaa eikä pidätyksen syytä ole kerrottu hänelle, Amnesty kertoo julkaisemassaan raportissa.
(STT)

(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.