Mainos

Amnesty: Ihmisoikeudet heikentyneet Euroopassa

Kaikissa EU-maissa kohdellaan siirtolaisia törkeästi, osassa heitä jopa kidutetaan. Suomikaan ei selviä puhtain paperein Amnesty Internationalin vuosiraportissa.

Ihmisoikeusloukkaukset ovat lisääntyneet Euroopassa, kertoo Amnesty Internationalin tänään julkistettu vuosiraportti. Raportin mukaan ihmisoikeuksia loukattiin viime vuonna lähes kaikissa EU-maissa.

Erityisesti turvapaikanhakijoiden kohtelussa koventuneet otteet huolettivat Amnestyä. Yli puolissa EU-maista raportoitiin turvapaikanhakijoiden tai siirtolaisten oikeuksien loukkaamisesta. Yhteensä 11 EU-maasta saatiin lisäksi tietoa kidutuksesta ja viranomaisten syyllistymisestä pahoinpitelyihin.

Jokin aika sitten paljastui, että orjatyövoiman käyttö Euroopassa on yleistynyt häpeällisesti. Ihmiskauppiaat käyttävät hyväkseen laittomien maahanmuuttajien vaikeaa asemaa. Prostituution lisäksi pakkotyövoimaa käytetään myös esimerkiksi maataloudessa ja hotellityössä.

Myös Suomi saa ihmisoikeusraportissa sapiskaa: Siviilipalveluslakiin ei ole tehty toivottuja muutoksia, ja totaalikieltäytyjiä istuu Suomen vankiloissa edelleen seitsemän.

Amnestyn raportti käsittelee vuoden 2005 aikana tapahtuneita ihmisoikeusloukkauksia yhteensä 150 maassa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.