Ammattiliitto väitti toimintaa härskiksi – nyt Posti kertoo perusteensa työpaikkojen siirtämiselle Tallinnaan: "On hyvä muistaa, että Posti on kansainvälinen yritys"

Postin tulevaisuus - miten posti pärjää 6:48
Posti vastaa ammattiliiton kritiikkiin.

Posti aikoo siirtää työpaikkoja Viroon. Henkilöstojohtaja vastasi ammattiliiton syytteisiin härskistä toiminnasta.

Postin hallinnollisia tehtäviä koskevat yt-neuvottelut päättyivät viime viikolla ja sen seurauksena 59 ihmistä irtisanotaan. Taustalla on paperipostin määrän vähentyminen. Alun perin yhtiö arvioi irtisanovansa yli 100 ihmistä. Määrä putosi uudelleenjärjestelyiden myötä.

– Pystyttiin sijoittamaan erilaisiin uusiin hallinnollisiin tehtäviin henkilöstöä, mikä on totta kai positiivinen asia, sanoo Postin henkilöstöjohtaja Hanna Reijonen.

Posti on siirtämässä työtehtäviä Tallinnaan. Työntekijöille tarjotaan mahdollisuutta oman elämäntilanteensa niin mahdollistaessa tehdä työtään Virossa.

Posti ja logistiikka-alan unioni PAU on ilmaissut tyytymättömyytensä Postin päätöksiin. PAU katsoo Postin toimivan härskisti siirtäessään työvoimaansa Tallinnaan työskentelemään paikallisilla työehdoilla.

– On hyvä muistaa, että Posti on kansainvälinen yritys. Meillä on toimintaa yhdessätoista maassa. Meillä on Virossa jo entuudestaan 470 työntekijää. Sitä kautta on myöskin aina järkevää katsoa, missä on hyvä tehdä minkäkin tyyppistä työtä, Reijonen kommentoi.

Posti ei vielä kommentoi kiinnostuneiden määrää

Posti on ilmoittanut tukevansa Tallinnaan siirtyviä työntekijöitä.

– He jotka katsovat, että on oman elämäntilanteen kannalta sopiva vaihtoehto lähteä kokeilemaan työskentelyä Tallinnassa, tulevat saamaan sekä asumiseen että matkustamiseen tukea tämän kokeilun ajaksi, Reijonen avaa.

Reijonen ei vielä kommentoi, kuinka moni on ilmoittautunut innokkaaksi lähtemään Tallinnaan. 

Lue myös:

    Uusimmat