Mainos

Ammattiliitoille yhteinen Perlos-toimisto Joensuuhun

Perloksen irtisanottavia palveleva toimisto on ensimmäinen ammattiliittojen yhteistoimisto Suomessa.

Neljä ammattiliittoa on avannut Joensuussa yhteisen palvelupisteen Perloksen henkilöstölle. Palvelupiste tarjoaa neuvoja edunvalvontaan ja työttömyyteen liittyvissä kysymyksissä. Liittojen ja työttömyyskassojen asiantuntijat päivystävät toimistolla vuorotellen.

Toimisto palvelee Kemianliiton, Metallityöväen liiton, Toimihenkilöunionin ja ylempien toimihenkilöiden neuvottelujärjestön YTN:n jäseniä. Liittojen mukaan kyseessä on ensimmäinen yhteistoimisto koko maassa.

- Ohjaamme tänne luottamusmiehille tulevia kysymyksiä. Erityisesti työttömyysturvaan liittyvät asiat vievät paljon aikaa, kertoo Perloksen toimihenkilöiden pääluottamusmies Eero Timonen.

Liittojen ja paikallisen jäsenistön yhteisesiintyminen on Timosen mielestä erittäin tarpeellista Perloksen kokoluokan asiassa. Uusi palvelupiste on myös aiemmin Perlokselta irtisanottujen työntekijöiden ja toimihenkilöiden käytössä.

- Tänne voi tulla kertomaan myös hyviä uutisia. Jos joku on työllistynyt, se rohkaisee myös muita, muistuttaa työsuhdeasiamies Annemarje Salonen Toimihenkilöunionista.

Liitot ovat varautuneet jatkamaan toimintaa ainakin kevään ajan ja mahdollisesti vielä syksylläkin. Joensuun keskustassa sijaitseva toimisto on auki kahtena päivänä viikossa. Perloksen yt-neuvottelut jatkuvat huomenna.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.