Mainos

Ammattikoulutuksen ja työelämän yhteistyö vahvistuu

Valtion, kuntien ja työelämän keskusjärjestöjen edustajat ovat allekirjoittaneet suosituksen, jolla edistetään oppimista työpaikoilla.

Opetusministeriön mukaan valtion, kuntien ja työelämän keskusjärjestöjen edustajien allekirjoittama suositus takaa nuorille paikat työssäoppimisen jaksoille ja luo heille mahdollisuudet hankkia korkeatasoista ammattiosaamista. Lisäksi se varmistaa näyttökokeet eli niin kutsutut ammattiosaamisen näytöt.

Osapuolet lupaavat kehittää oppilaiden ohjausta ja oppimisen tukitoimia ammattiopistoissa ja työpaikoilla. Myös esimerkiksi työpaikkaohjaajien koulutusta lisätään.

Koulutuksen järjestäjä ja työnantaja sopivat aina kirjallisesti työssäoppimisesta ja ammattiosaamisen näytöistä. Ne toteutetaan ilman työsopimussuhdetta eikä opiskelijalle makseta palkkaa tai työnantajalle korvausta.

Oppisopimus puolestaan pohjautuu opiskelijan ja työnantajan määräaikaiseen työsopimukseen.

Osapuolet ovat allekirjoittaneet sopimuksen ammattiosaajan teemavuoden päättäjäseminaarissa Helsingissä. Tilaisuudessa puhuneen opetusministeri Antti Kalliomäen mukaan suositus on merkittävä avaus, jolla vahvistetaan koulutuksen ja työelämän kumppanuutta.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.