Teinityttö kuoli mystisesti hotellin pakastinkaappiin vuonna 2017 – nyt oikeus teki ratkaisunsa

Teinityttö kuoli mystisesti hotellin pakastinkaappiin vuonna 2017 – viimeiset hetket tallentuivat videolle 0:54
VIDEO: Viranomaiset julkaisivat valvontakameratallenteen teinitytön viimeisistä hetkistä ennen kuolemaansa.

Teinityttö oli juhlimassa hotellihuoneessa, mutta myöhemmin hänet löydettiin seuraavana päivänä kuolleena hotellin ravintolan keittiön pakastinhuoneesta vuonna 2017. Nyt lähiomaiset saivat vuosien oikeustaistelun jälkeen miljoonakorvaukset.

19-vuotias Kenneka Jenkins oli juhlimassa ystäviensä kanssa hotellissa Chicagon Illinoisissa Crowne Plaza O’Hare -hotellissa. Keskellä yötä Jenkins katosi.

Dramaattisella videolla jutun yläpuolella on tallentuneena Jenkinsin kaikki viimeiset hetket.

Viranomaisten julkaisemalla videolla näkyy, kuinka Jenkins kävelee useiden ihmisten kanssa hotellin läpi puoli kahden aikaan yöllä. Hän kävelee varmoin askelin. Mutta kello kolmen aikaan nauhalle tallentuu aivan toisenlainen Jenkins.

Hän on yksin ja hoippuu ulos hissistä, nojaa hetken seinää vasten ja jatkaa käytävää pitkin.

Videolla näkyy, kuinka Jenkins menee hotellin keittiöön. Missään ei kuitenkaan näy hänen kävelyään pakastinhuoneeseen, jonne ei ollut suunnattu kameroita.

Hotellissa tehtiin tuolloin kunnostustöitä. Jenkinsin ruumis löydettiin juhlien jälkeisenä päivänä keskeltä remonttialuetta olevasta pakastinkomerosta. Pakastin oli päällä, mutta siellä ei ollut ruokaa.

Jenkinsin kuoleman ympärillä oli paljon erilaisia teorioita, kun hänen ystävänsä ja perheenjäsenet kyseenalaistivat, oliko rikos tapahtunut ja tekikö poliisi virheitä tapauksen käsittelyssä.

Äiti ihmettelee, miten hänen juovuksissa ollut tyttärensä olisi saanut itse avattua pakastinkomeron raskaat tuplateräsovet.

Jenkins kuoli vuoden 2017 syyskuussa. Tapahtumasta alkoi ennennäkemätön salapoliisityö internetissä, eikä se rauhoittunut, vaikka oikeus totesi tapahtuneen vahingoksi.

Ystävien mukaan Jenkins oli ”ottanut yhden lasillisen”. Alkoholin lisäksi ruumiinavauksessa löydettiin merkkejä topiramaatti-lääkeaineesta. Sitä käytetään yleensä epilepsian hoitoon. Perheen mukaan Jenkinsille ei ollut määrätty kyseistä lääkeainetta.

Miksi vaatteita oli riisuttu?

Rosemontin viranomaiset julkaisivat kuvia Jenkinsin ruumiista pian sen löytymisen jälkeen. Äidin asianajaja sanoi kuvien herättävän enemmän kysymyksiä kuin antavat vastauksia.

Kuvissa näkyy, että hänen nilkassaan oli naarmuja ja äidin mukaan häneltä puuttui myös hammas. Poliisin mukaan merkkejä ulkoisesta väkivallasta ei kuitenkaan löytynyt.

Jenkinsillä oli valvontakameranauhalla vielä päällään takki, mutta kuvissa hänellä oli toppi revittynä alas paljastaen rinnan sekä toinen kenkä oli poissa. Oikeus totesi, että hän oli kärsinyt hypotermiasta, jolloin on yleistä, että ihminen tuntee paahtuvansa ja riisuu vaatteensa.

Miljoonakorvaukset

Kuolleen teinitytön äiti haastoi oikeuteen hotellin emoyhtiön, vartiointiliikkeen ja ravintolan siitä, että henkilökunta oli huolimatonta, koska he eivät varmistaneet pakastinta tai suorittaneet kunnollisia etsintöjä Jenkinsin kadotessa.

Nyt vuosien jälkeen oikeus teki lopulta päätöksenä. Sovintoratkaisu on yhteensä 10 miljoonaa dollaria, josta yli 3,5 miljoonaa dollaria menee perheen asianajajille, yli 6 000 dollaria hänen hautajaisiinsa ja yli 6,4 miljoonaa dollaria jaetaan Jenkinsin äidin ja kahden muun sukulaisen kesken.

Jenkinsin äiti Tereasa Martin saa yli 3,7 miljoonaa dollaria, kun taas kaksi muuta sukulaista saavat 1,5 miljoonaa dollaria ja 1,2 miljoonaa dollaria.

Poliisi kuulusteli 44 ihmistä, joista 30 oli hotellihuoneessa pidetyissä juhlissa. Poliisiraportin juhlimista varten otettu hotellihuone oli varattu väärennetyllä luottokortilla, joka liittyi Chicagon West Side- katujengiin.

– Vaikka sosiaalisessa mediassa liikkui monia teorioita ja huhuja Jenkinsin kuolemasta, yhtäkään ei pystytty toteamaan todeksi, kerrotaan poliisin loppuraportissa.

Voit katsoa ylhäällä olevalta videolta valvontakameratallenteen Jenkinsin viimeisistä hetkistä.

Lähteet: CNN, The New York Times

Lue myös:

    Uusimmat