Aviomies kertoo uusia tietoja koko Ruotsia järkyttäneestä tragediasta – Anki Wallenberg hukkui vain 15 metrin päästä laiturista: "Voin kuvitella tuskan, jota hän on tuntenut"

Ruotsalainen Anki Wallenberg kuoli viime kuussa veneonnettomuudessa Genevejärvellä, Sveitsissä. Hänen aviomiehensä, liikemies Peder Wallenberg kertoo nyt Expressen -lehdelle poliisilta saamiaan lisätietoja tapahtumien kulusta.

Ann-Kristin Wallenberg, lempinimeltään Anki, oli Ruotsin kuninkaallisperheen läheinen ystävä. Hän oli kesäkuussa lähdössä ystävänsä kanssa purjehtimaan, kun voimakkaat tuulet yllättivät heidät.

– Se on niin traagista. Sää toimi varoituksena, ja he laittoivat pelastusliivit päällensä ja suuntasivat rantaa kohti, Peder Wallenberg kuvaili. 

Hänen mukaansa voimakkaan tuulen lisäksi satoi nyrkinkokoisia rakeita. Sveitsiläismedioiden mukaan onnettomuuden aikana oli mitattu tuulen nopeudeksi jopa 34 metriä sekunnissa.

Anki haki suojaa pressusta, joka oli kiinnitetty Louhi-tyyppisen purjeveneen ohjaamon suojaksi. 

– Aallot olivat niin korkeita, että ne upottivat veneen. He olivat vain 15 metrin päässä laiturista, mutta Anki ei päässyt irti. Hän oli jumissa pressun alla, Wallenberg kertoo. 

– Voin kuvitella tuskan, jota hän on tuntenut.

"Hänen sydämensä ei jaksanut"

Peder Wallenberg kertoo Expressenille, että Anki kiidätettiin sairaalaan, jossa häntä yritettiin pelastaa, mutta "hänen sydämensä ei jaksanut".

Anki oli kuollessaan 68-vuotias.

Wallenbergin mukaan Ankin ystävä ja purjehduspari, joka selvisi onnettomuudesta, purjehti tapahtumapaikalle ja ripotteli kukkia veden päälle.

Ruotsalaismedioiden mukaan Anki Wallenberg haudataan 18. heinäkuuta Dalarön kirkossa.

Anki tutustui kuningasperheeseen jo 1980-luvulla aviomiehensä kautta. Myöhemmin hän muutti Lontooseen, mutta pysyi loppuun asti yhteyksissä kuningatar Silviaan.

Ankilla oli myös läheinen suhde prinsessa Madeleineen, joka asui Ankin luona 2000-luvun alussa.

Lue myös:

    Uusimmat