Tällä miljoonan dollarin Kuplalla on ajettu vain 37 kilometriä – näin upeasti pidettyä yksilöä et ole taatusti nähnyt

2:29

Yhdysvaltalainen autoliike myy käytännössä ajamatonta vuosimallin 1964 Volkswagen Beetleä eli suomalaisittain Kuplaa poikkeuksellisen kovalla hinnalla.

Kupla on kiistatta yksi maailman ikonisimmista automalleista. Tämä varastossa koko ikänsä seissyt yksilö on yhä täysin alkuperäisessä kunnossa ja juuri niin upea kuin sopii olettaakin.

Katso pääkuvan videolta, miltä näyttää lähes 50 miljoonan dollarin Ferrari.

Auton osti uutena vuonna 1965 muuan Rudy Zvarich, joka ei kuitenkaan koskaan ajanut sillä. Zvarich ei pitänyt lainkaan Volkswagenin esittelemästä uudesta Kuplasta ja päätti etsiä käsiinsä edellisvuoden mallin siltä varalta, että hänen oma vuoden 1957 Kuplansa tulisi jossain vaiheessa tiensä päähän.

Lopulta Zvarich löysi etsimänsä auton ja maksoi siitä reilut 1 700 dollaria. Hän ajoi rekisteröimättömän ja vakuuttamattoman auton yön pimeydessä ystävänsä talliin ja jätti sen odottamaan päivää, jona sille olisi tarvetta.

Parin vuoden kuluttua Kupla siirrettiin uuteen, varta vasten sille rakennettuun varastoon, mutta sen koommin sillä ei kukaan ole ajanut.

Hintapyyntö miljoona dollaria

Vuonna 2014 87-vuotiaana poisnukkunut Zvarich testamenttasi auton sukulaispojalleen, joka laittoi auton jälleen ajokuntoon, mutta päätti kuitenkin myydä sen eteenpäin. Tällä hetkellä autoa kaupataan klassikkoautoihin keskittyvällä Hemmings-myyntipalstalla miljoonan dollarin eli noin 860 000 euron hintaan. Ilmoituksessa on myös runsaasti valokuvia upeassa kunnossa olevasta Kuplasta.

Autoa on pidetty vuosikymmenten ajan kuin kukkaa kämmenellä, ja mittariin onkin kertynyt vaatimattomat 37 kilometriä. Auton mukana tulleita pölykapseleita ja pyyhkijänsulkia ei koskaan laitettu paikoilleen, vaan auton ostaja saa ne alkuperäisissä pahvilaatikoissaan.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja