Amerikkalaislääkäri raatoi, kunnes sairastui itse koronavirukseen: "Mitä tapahtuu, kun lääkäristä tulee potilas?"

Video paljastaa koronan vauriot keuhkoissa potilaalla, jolla ei ollut oireita 1:17
Video paljastaa koronan vauriot keuhkoissa potilaalla, jolla ei ollut oireita

Koronavirukseen itse sairastunut newyorkilaislääkäri penää toimia sairaalahenkilöstän auttamiseksi. – Asioiden täytyy muuttua, koska se, miten asiat nyt sujuvat, ei ole kestävää. Enkä näe tälle loppua lähiaikoina, hän sanoo.

Sana Maheshwari työskentelee ensiavussa New Yorkissa. Nyt hänellä on uuden koronaviruksen, COVID-19:n, aiheuttama sairaus.

Sana on hoitanut koronaviruspotilaita jo kuukausia, kertoo Huffington Post. New Yorkissa on ollut suurin osa Yhdysvaltojen koronatartunnoista.

"Asioiden täytyy muuttua, koska se, miten asiat nyt sujuvat, ei ole kestävää."

Nyt Sanalta itseltään on löytynyt koronavirus. Hän on kotikaranteenissa. Oireet ovat toistaiseksi lieviä, mutta nainen on yleisestä tilanteesta huolissaan.

– Asioiden täytyy muuttua, koska se, miten asiat nyt sujuvat, ei ole kestävää. Enkä näe tälle loppua lähiaikoina, Sana sanoo.

Sairaaloiden hallinnoista on kielletty hoitohenkilökuntaa puhumasta medialle tilanteesta. Sairaalansa nimeä Sanakaan ei ole haastattelussa paljastanut. Hän ei myöskään tarkasti tiedä, missä on saanut tartunnan; se on voinut tapahtua myös muualla kuin töissä.

Sanan mielestä hallitus olisi saanut toimia ripeämmin suojatakseen terveysalan työntekijöitä.Viime aikoina potilaiden määrä kasvanut, mutta Sanan mukaan hänenkin työpaikaltaan ovat suojavarusteet alkaneet loppua. 

– Se ei ole reilua, hän kommentoi.

Kuvassa Sana. Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

"Rehellisesti, se tuntui likaiselta ja ällöttävältä"

Tarvikepuutosten vuoksi Sana joutui käyttämään samaa hengityssuojaa useita päiviä.

– Rehellisesti, se tuntui likaiselta ja ällöttävältä, nainen kertoo Huffington Postille.

– Päivän lopuksi otat pois kaiken, mitä olet käyttänyt 12 tunnin ajan, ja kävelet ulos sairaalasta ja olosi on ällöttävä.

"En tiedä, miten kauan kestämme" 

Sanan mukaan välinepuutokset hidastavat hoitoa; hän itsekin on joutunut odottamaan suojaavaa pukua samalla, kun potilas jo kaipasi hoitoa.

– Se on vaikeaa, koska sitä haluaisi vain rynnätä paikalle. Mutta samalla tietää, että itseään täytyy myös suojata, koska jos menet paikalle potilaan vuoksi (ja saat tartunnan), et ole täällä huomenna auttamassa seuraavaa potilasta, Sana sanoo.

Sana on huolissaan myös ammattilaisten jaksamisesta. Sanan työpaikan ensiapuun ja tehohoito-osastolle on jo värvätty muiden erityisalojen lääkäreitä.

– Sairastuin jo itse. Kolme muutakin sairastui. En tiedä, miten kauan kestämme. Mitä tapahtuu, kun lääkäristä tulee potilas?

Lähde: Huffpost.com

Lue myös:

    Uusimmat