Trump uhkaa määrätä New Yorkin karanteeniin, osavaltion kuvernööri tyrmää ajatuksen – "En tiedä, mitä se tarkoittaa"

Maailman koronavirustartuntojen määrä nousi lauantaina yli 600 000:n ja jatkoi nopeaa kipuamistaan. Yhdysvallat on noussut selvästi tilastojen ykköseksi, ohitettuaan 100 000:n rajan.

Yhdysvalloissa taudin leviämisen jarruttamisesta syntyi taas poliittinen vääntö, kun Presidentti Donald Trump sanoi harkitsevansa New Yorkin osavaltion määräämistä viikon tai kahden karanteeniin koronaviruksen leviämisen hidastamiseksi. Sama koskisi Trumpin mukaan New Jerseyn osavaltiota ja osia Connecticutista.

New Yorkissa on tähän mennessä ollut suurin osa Yhdysvaltojen koronatartunnoista, mutta luvut kipuavat nopeasti muuallakin. Osavaltiossa oli lauantaiaamuun mennessä varmistettu yli 52 000 tartuntaa ja 728 kuolemantapausta.

– En mielellään tekisi sitä, mutta se saattaa olla tarpeen, Trump sanoi ja tviittasi myöhemmin, että se päätös suuntaan tai toiseen tehdään lähipäivien aikana.

Ajatus karanteenista sai välittömästi tyrmäyksen New Yorkin kuvernööri Andrew Cuomolta. Cuomo sanoi lehdistötilaisuudessa, ettei ole keskustellessaan Trumpin kanssa samana aamuna kuullut mitään karanteenista, eikä usko sen olevan laillisesti toteuttavissa.

– En tiedä mitä se tarkoittaa. Mutta sen voin sanoa, etten pidä koko ajatuksesta.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja