Amerikkalaiskenraali: Al-Qaida suunnittelee jätti-iskua Irakissa

Al-Qaida-verkosto saattaa tehdä tulevaisuudessa jätti-iskun Irakissa. Amerikkalaiskomentajan mukaan verkosto on muuttamassa taktiikkaansa.

- Olemme saaneet tiedustelutietoa, jonka mukaan he suunnittelisivat suurta tiedotusvälineisiin vetoavaa iskua, vahvisti kenraalimajuri John Kelly tänään. Kelly komentaa amerikkalaista merijalkaväkiosastoa Länsi-Irakissa.

Tähän asti al-Qaida on suosinut itsemurhaiskuja sekä paljon siviiliuhreja tuottavia iskuja, joilla se on pyrkinyt kylvämään epäsopua eri uskontokuntien välille. Vuonna 2006 Samarran pyhäkköön tehty pommi-isku syöksi maan lähes avoimeen sisällissotaan.

Amerikkalaiset eivät ole saaneet selville, minne iskua suunnitellaan. Kellyn mukaan yksi todennäköisimmistä kohteista on Länsi-Irakissa sijaitseva al-Anbarin maakunta, josta sissit on lähes onnistuttu karkottamaan liittouman joukkojen ja amerikkalaissotilaiden yhteisillä operaatioilla.

Kelly muistutti kuitenkin, että suurten pommien rakentaminen maakunnassa salaa on vaikeaa. Tarvittava räjähde joudutaan näin salakuljettamaan, mikä lisää kiinnijäämisen riskiä.

(MTV3-STT-AFP)

Lue myös:

    Uusimmat